2023. március 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szóbeli vizsgákkal folytatódik holnap az őszi érettségi

2008. november 11.
November 3-án befejeződtek a 2008-as év őszi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái. A több mint 14 ezer vizsgázó 165 vizsgahelyszínen problémamentesen vizsgázhatott 10 napon keresztül. Az írásbeli vizsgák feladatlapjai, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók megtalálhatóak az Oktatási Hivatal honlapján.
Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők - választásaik alapján - 46 tárgyból tesznek emelt szintű, 101 tárgyból pedig középszintű vizsgát. A vizsgatárgyak listáján összesen 21 különböző idegen nyelv található, köztük - egyebek mellett - a beás, a bolgár, a lengyel, az eszperantó, a finn, a héber, a japán és a latin nyelv is. Tíz különböző vizsgatárgyból tesznek idegen nyelven vizsgát a vizsgázók, például a középszintű földrajz vizsgára angol, francia, horvát, német, olasz és spanyol nyelvű jelentkezést is fogadtak a vizsgát szervező intézmények.

Az őszi vizsgaidőszakban is élhetnek a jelentkezők a 7 vizsgafajta mindegyikével, a megfelelő feltételek megléte esetén a rendes, az előrehozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a pótló és a javító érettségik letételével. Az idei őszi érettségi vizsgák több mint felét az előrehozott vizsgák képviselik. Erre a fajta vizsgára azok a tanulók jelentkezhettek, akik az adott tárgyból már teljesítették az iskolájuk helyi tantervében előírt követelményeket, tudásukat osztályzattal értékelték és ezt bizonyítványukkal igazolni tudják.

Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka november 12. és 17. között lesz. Az 1814 emelt szintű szóbeli vizsga 28 helyszínen, összesen 182, egyenként 3-3 főből álló független tantárgyi bizottság előtt zajlik majd.

Az őszi vizsgaidőszak a középszintű szóbeli vizsgákkal zárul majd. November 20-ától 28-áig 149 helyszínen 203 vizsgabizottság az elhangzó mintegy 13 ezer szóbeli felelet értékelését követően megállapítja a vizsgák eredményét, és kiállítja minden vizsgázó számára a szükséges dokumentumot. (A sikeres rendes érettségi vizsgáról bizonyítványt, a kiegészítő, szintemelő, ill. ismétlő vizsgákról tanúsítványt, az előrehozott és a sikertelen vizsgákról pedig törzslapkivonatot adnak át a vizsgázóknak.)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok