2021. május 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pályázati felhívás

2003. január 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

az Európai Unió SOCRATES oktatási együttműködési programjában

Grundtvig Tanulási kapcsolatban

való részvételre

A Grundtvig akció célja: európai együttműködési programok által hozzájárulni az életen át tartó tanulás európai dimenziójának kialakulásához; valamint elősegíteni a felnőttoktatás hozzáférhetőségét és minőségének javítását

Az akció keretén belül tanulási kapcsolatok tevékenységre pályázhat bármely felnőttoktatást végzőintézmény: az iskolarendszeren belül vagy kívül működő intézmények (dolgozók általános és középiskolái; népfőiskolák; szakképző intézmények, stb.); felnőttoktatással foglalkozó felsőoktatási intézmények; felnőttoktatókat képző intézmények (alap- és továbbképzés); egyéb felnőttoktatással foglalkozó szervezetek, pl. társadalmi, oktatási vagy kulturális szervezetek, könyvtárak, múzeumok, non-profit szervezetek; a fenti szervezetek és intézmények hálózatai.

Támogatott tevékenységek: kisléptékű együttműködési programok megvalósítása főleg olyan intézmények között, amelyek kevés tapasztalattal rendelkeznek a pályázás és a nemzetközi együttműködés terén. A projektek konkrét, fenntartható eredményekhez kell vezessenek, amelyből valamennyi résztvevő intézmény hasznosul. Előnyt jelent felnőtt tanulók részvétele a projektmunkában.

Pályázati feltételek:

  • Legalább 3, a Socrates programban résztvevő ország intézményei közötti aktív együttműködés, amelyek közül legalább egy EU-tagországbeli.
  • A támogatás átlag 7-8 000 euró/intézmény/év.

Pályázati határidők:2003. március 1. (postai feladás dátuma)

Pályázni csak az Európai Unió valamely hivatalos nyelvén lehet. A pályázatokat 2 példányban, ajánlott küldeményként, postai úton kérjük eljuttatni a Socrates Nemzeti Iroda címére.

Részletes pályázati útmutató és pályázati űrlap a munkanyelv megjelölésével a Socrates Nemzeti Irodánál igényelhető, illetve az iroda honlapjáról letölthető.

SOCRATES Nemzeti Iroda

1082 Budapest Üllöi út 82.

Postacím: 1438 Budapest 70, Pf.: 510

Telefon: 210 97 00, fax: 210 97 01

E-mail: socrates@tpf.hu

Internet: http://www.tpf.iif.hu

 

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok