2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Iskolaadminisztrációs szoftverek kapcsolódása a közoktatás statisztikai adatgyűjtéshez (KIR-STAT)

2006. szeptember 22.
A KIR-STAT program és az iskola adminisztrációs rendszerek a tavalyihoz hasonlóan idén is köztes állomány létrehozásával és annak beimportálásával kommunikálnak. A kapcsolat egyirányú, adatok csak az iskadmin programból a KIR-STAT programba közlekednek.

A specifikációnak megfelelően előállított *.isk fájl betöltésére a következő módon van lehetőség:

0. Az iskadmin rendszerből előállított iskadmin.isk fájlt a KIR-STAT programkönyvtárába kell másolni (alapértelmezésben: C:Program Filesstat2006)
1. KIR-STAT program Eszközök/Beállítások/Paraméterek menüponton elérhető párbeszédablakon Ctrl-Alt-NumLock billenytűkombinációt leütve megjelenik egy új opció: "Importálás engedélyezése Iskola Adminisztrációs rendszerből".
2. Az 1. pontban leírt opciót bekapcsolva az OSA menüben megjelenik egy új menüpont: "Importálás Iskola Adminisztrációs rendszerből", melyet kiválasztva a KIR-STAT program betölti a 0. pontban elkészített fájlt.

Megjegyzések:
  • a betöltés során a KIR-STAT hibavizsgálatokat hajt végre, és csak hibátlan iskadmin fájlt tölt be
  • az Iskadmin import menüpont a KIR-STAT programból való kilépésig érhető el. Újbóli belépés alkalmával, az 1. pontban leírt módon újból aktiválni kell a funkciót
  • ha az iskadmin program nem kezel minden szükséges információt, az import után a KIR-STAT programban kell elvégezni az esetleges adatkiegészítéseket.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok