2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Diák-Bónusz Kht.

2005. szeptember 19.
 • Elérhetőség: Diák-Bónusz Kht. 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.
  Tel: 343-4800
  Fax: 343-6543
  www.diakbonusz.hu, info@diakbonusz.hu
 • Vezetője: Szőke Péter ügyvezető

Feladatai

A diákigazolvány kedvezményrendszerét az Oktatási Minisztérium tulajdonában lévő Diák-Bónusz Kht kezeli, mely fő feladata, hogy a diákigazolványok kiosztása után, a diákigazolványhoz kapcsolódó komplex kedvezményrendszert működtesse és fejlessze.

A Kht. eddigi munkája során kialakította országos hálózatát, és marketing-tevékenységével az ország tanulóinak és hallgatóinak többségével megismertette a közvetlen kereskedelmi kedvezményrendszert.

A Kht tevékenységét a következő területeken fejti ki:

 • Utazási kedvezményrendszer
  Diákoknak biztosított állami utazási kedvezményrendszer hatékony kommunikációjának biztosítása a diákok és az oktatási intézményrendszer felé.
 • Kulturális kedvezményrendszer
  Diákigazolványhoz kapcsolódó állami valamint önkormányzati kulturális és rekreációs kedvezményrendszer országos kommunikációjának biztosítása a diákok felé.
 • Kereskedelmi kedvezményrendszer
  A diákigazolvány kereskedelmi kedvezmény rendszerének folyamatos bővítése, országos “diákigazolvány elfogadóhely” hálózat szervezése, működtetése. A Kht. célja olyan, diákoknak szóló kereskedelmi kedvezményrendszer kialakítása, amelyben cégek, vállalatok és intézmények nyújtanak kedvezményes vásárlási lehetőséget, szolgáltatásokat a közoktatásban és felsőoktatásban tanuló diákoknak.
 • Nemzetközi diákigazolvány értékesítés
  A nemzetközi diákigazolvány és a magyar diákigazolvány rendszerének illesztése, a magyar diákok külföldi utazásaihoz kapcsolódó kedvezményrendszer kommunikációja.
 • Felsőoktatási chipkártyás alkalmazások
  A felsőoktatási diákigazolványhoz kapcsolódó chipkártyás alkalmazások elterjedésének elősegítése és technológiai transzfer biztosítása.
 • Pedagógus és Oktatói kártyarendszer kialakítása
  Oktatási kártyacsalád (Diák, Pedagógus és Oktatói kártyarendszer) kedvezményrendszerének megtervezése, kialakítása

Munkatársaink

A Diák-Bónusz Kht ezen feladatok ellátása érdekében budapesti irodát tart fent, valamint a 6 statisztikai régióban a nagy egyetemi városokban: Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Veszprémben illetve Győrben diákszervezeteket bevonva – franchise módszerrel – irodákat működtet, melyek a fent megfogalmazott tevékenységet látják el regionális szinten.

Bővebb információ

A kedvezményrendszerről a kedvezményt nyújtó boltok jegyzékéről, a diákigazolványokhoz kapcsolódó játékokról és programokról a www.diakbonusz.hu oldalon lehet információkat szerezni, az érdeklődők az info@diakbonusz.hu címre küldhetnek e-mailt.

A diákigazolványhoz kapcsolódó jogszabályokról, gyártási folyamatról, a www.diakigazolvany.hu oldalon lehet bővebben olvasni, a kérdéseket az info@diakigazolvany.hu címre várjuk. Az oldalon részletes tájékoztatást kap a diákigazolvány történetéről, a diákigazolvány-igénylés menetéről, a kártya biztonsági elemeiről, a chip kártyáról. Folyamatosan tájékoztatást kap a legfontosabb tennivalókról, határidőkről, fejlesztésekről a hírek rovatban. Kitöltési útmutatót és hanggal kísért animációt láthat, igényelhet diákigazolvány érvényesítő matricát és valamennyi nyomtatványt, elvégezheti a hibás vagy hiányos igénylések javítását, illetve kiegészítését (a fénykép és az aláírás kivételével), az iskolák nyomon követhetik az általuk benyújtott igénylések életútját, a feldolgozásra és a gyártásra vonatkozó események pontos menetét.

A www.diakszallas.hu oldallal a célunk az, hogy a belföldi utazásaikat tervező diákok, csoportok, és a számukra kedvezményt nyújtó szálláshelyek között az összekötő kapocs szerepét ellássuk, elősegítve közöttük az információáramlást.

A kommunikációs eszközeink bővítése keretében nyertük el a diak.lap.hu webcím alatt működő linkgyűjtemény összeállításának és karbantartásának jogát.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok