2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Tájékoztató a szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatása igényléséről

Megjelent a Magyar Közlöny 116. számában a szakmai és informatikai fejlesztési feladatok támogatása igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának, elszámolásának és ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 28/2009. (VIII. 19.) OKM rendelet (a továbbiakban: Rendelet).
2009. augusztus 27.

"Pedagógus képzők képzése: múzeumok közoktatási hasznosítása" című továbbképzés indul

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ várja mindazon pedagógusok jelentkezését, akik a múzeumok közoktatási hasznosításának témakörében szeretnék bővíteni az ismereteiket.

2009. május 25.

Pályázati felhívás pedagógiai lapok 2008. évi támogatására (módosult határidő!)

Pályázati határidő hosszabbítás 2008. március 28-ig!
2008. március 13.

Zöld óvoda 2008

2007. december 7.

Felhívás közoktatási támogatások pótlólagos igénylésére

Az egyes közoktatási feladatokhoz nyújtott kiegészítő támogatás igénylésének, döntési rendszerének, folyósításának és elszámolásának rendjéről szóló 33/2007. (VIII. 31.) OKM rendelet módosította a nemzetiségi feladatok támogatásáról szóló 8/2007. (II. 15.) OKM rendeletet és az informatikai eszközök támogatásáról szóló 16/2007. (III. 14.) OKM rendeletet. A közoktatási intézmények fenntartói 2007. szeptember 15-ig nyújthatják be a pályázatot.
2007. szeptember 5.

Pályázati felhívás

Az Oktatási Minisztérium által támogatott tanulmányi, tehetséggondozó versenyek meghirdetése a 2006/2007. tanévre.
2006. április 3.

A 2006. évi decentralizált pályázatok

A Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok pályázati kiírásai a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprész 2006. évi decentralizált keretének felhasználására
2006. március 27.

Pályázati felhívás

Az Oktatási Minisztérium az 56-os Intézettel és a Történelemtanárok Egyletével közösen pályázatot hirdet középiskolai diák csapatok részére az 1956-os Forradalom 50. évfordulója alkalmából.
2005. december 20.

Az Oktatásért Közalapítvány Közoktatási Alkuratórium pályázata: Az iskola, ahol szeretnek a tanulók napközibe járni

OKTATÁSÉRT KÖZALAPÍTVÁNY - HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS!!!
A közOKA II. - Az iskola, ahol szeretnek a tanulók napközibe járni pályázat II. kör beadási határideje 2006.02.20. helyett 2006.03.22.
A beadással kapcsolatos további tájékoztatás a nyertes listával egyidejűleg olvasható majd a www.om.hu honlapon.
2005. december 13.

Erdei iskola 2005/2006

2005. november 11.

A Magyar Országgyűlés Hivatalának pályázata általános iskolás osztályoknak, közösségeknek: "Legyen a karácsony mindenkinek szép"

A pályázat célja, hogy a diákok saját készítésű karácsonyi ajándékot alkossanak beteg kis társaik részére. A legjobban sikerült, legötletesebb ajándékokat a budapesti Szent László Kórház kis betegei kapják, az alkotók pedig meghívást kapnak a Parlamenti Gyerekkarácsonyra.
2005. október 21.

Pályázati felhívás

Az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a Munkaerőpiaci Alap képzési alaprész központi keretéből finanszírozandó, a gimnáziumokban folyó informatikai, számítástechnikai oktatás tárgyi eszközfejlesztésének támogatására.
2005. június 8.

MTA pályázati felhívás középiskolai tanárok részére

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára pályázatot hirdet középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) huzamosabb ideje (legalább öt éve) főállásban oktató pedagógusok érdemes tudományos munkásságának elismerésére.
2005. április 27.

Felhívás

LAST MINUTE Angol szóbeli érettségi
2005. március 31.

Pályázati felhívás

Az Oktatási Minisztérium, a Történelemtanárok Egylete, a Raoul Wallenberg Egyesület és Alapítvány valamint a B'nai B'rith Első Budapesti Páholy támogatásával két pályázatot hirdet az embermentéssel, valamint a magyar zsidóság és a holokauszt történetével kapcsolatosan középiskolás diákoknak és tanáraiknak.
2005. március 17.

Felhívás

A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. 2.1.1-es központi programjához kapcsolódóan, a sajátos nevelési igényű (SNI) tanulók integrált oktatásának elősegítése érdekében "jó gyakorlatokat" alkalmazó közoktatási intézmények jelentkezését várja.
2005. március 4.

Pályázati felhívás tanulmányi kiránduláson való részvételre

A Nemzeti Emlékezet Programiroda 2005. szeptember 14., Bocskai István erdélyi fejedelemmé való beiktatásának 400. évfordulójának emlékére tanulmányi kirándulást szervez Erdélybe.
2005. február 25.

Diák-Élet-Játék

Az Oktatási Minisztérium háromfordulós, országos vetélkedősorozatot indít Diák-Élet-Játék címmel, közoktatási intézmények osztályai számára.
2005. február 22.

József Attila emlékév

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet József Attila születése 100. évfordulójának megünneplése címmel.
2005. február 9.

Pályázati felhívás Ökoiskola Cím elnyerésére

Az iskolák kérésére az Oktatási Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az Ökoiskola Cím pályázati felhívás eredeti 2005. február 1-jei határidejét egy hónappal meghosszabbította. A pályázatok beadási határideje tehát 2005. március 1-jére módosult. A pályázat egyéb feltételei változatlanok.
2005. január 11.

Közép- és emelt szintű érettségi vizsgáztató középiskolai pedagógusok képzése

A képzés sorozat újra indul 2005 januárjától!
2004. december 1.

Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában tanuló diákok ösztöndíjának kiosztására.
2004. október 27.

Pályázati felhívás a romani és beás nyelvek oktatásában helyi tanterv szerint résztvevő intézmények támogatására

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a romani és beás nyelvek oktatásában helyi tanterv szerint résztvevő intézmények támogatására.
2004. október 26.

Pályázati felhívás a cigány kisebbségi nevelésben, oktatásban felhasználható módszertani anyagok kidolgozásának támogatására

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a cigány kisebbségi nevelésben, oktatásban felhasználható módszertani anyagok kidolgozásának támogatására.
2004. október 8.

Pályázati felhívás a magyarországi nemzetiségi nevelésben, oktatásban felhasználható kutatások támogatására

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a magyarországi nemzetiségi nevelésben, oktatásban felhasználható kutatások támogatására.
2004. október 8.

"Teamtalk - Chatangoljunk": Angol nyelvi vetélkedő

Az Oktatási Minisztérium, a British Council és az angol BBC Prime televíziós csatorna 2004 őszén országos retorikaversenyt indít angolul tanuló középiskolás diákok részére.
2004. szeptember 13.

Az Oktatási Minisztérium pályázati felhívása a Hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet helyi/kerületi önkormányzatok és kisebbségi önkormányzatok számára a településükön - elsősorban kistelepülésen, tanyán vagy nagyobb település külterületén, leromlott lakóterületein - lakó tehetséges, nyolcadik osztályos tanulóinak a Hátrányos helyzetű diákok Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételére.
2004. szeptember 8.

Jó gyakorlatok - NAT-2003

A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. az oktatási-képzési rendszer átfogó fejlesztése érdekében oktatási programcsomagok kidolgozásához programfejlesztők, gyakorló tanárok, programfejlesztő műhelyek és szakmai-társadalmi szervezetek jelentkezését várja.
2004. augusztus 30.

Programfejlesztés - NAT-2003

A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. az oktatási-képzési rendszer átfogó fejlesztése érdekében oktatási programcsomagok kidolgozásához programfejlesztők, gyakorló tanárok, programfejlesztő műhelyek és szakmai-társadalmi szervezetek jelentkezését várja.
2004. augusztus 30.

Felhívás programfejlesztők, gyakorló tanárok, fejlesztő műhelyek számára

A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. az alapkészségek és kulcskompetenciák fejlesztését szolgáló oktatási programcsomagok kidolgozásában való részvételhez programfejlesztők, gyakorló tanárok, fejlesztő műhelyek jelentkezését várja.

2004. augusztus 17.

Felhívás "jó gyakorlatok"-kal rendelkező óvodák, iskolák, gyakorló pedagógusok és programfejlesztő műhelyek számára

A suliNova Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. 3.1.1-es központi programjához kapcsolódóan, az alapkészségek és kulcskompetenciák hatékony fejlesztésének érdekében "jó gyakorlatok"-kal rendelkező Óvodák, iskolák, gyakorló pedagógusok és programfejlesztő műhelyek jelentkezését várja.

2004. augusztus 17.

"A közoktatás fejlesztését szolgáló kutatások" című pályázat módosítása

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottsága és az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő igazgatósága által meghirdetett "A közoktatás fejlesztését szolgáló kutatások" című pályázatban a beérkező észrevételek alapján pontosítottuk a pályázók körét.
Erről az oldalról már a módosított pályázati kiírás, a www.omai.hu honlapról pedig többi pályázati dokumentum (adatlap, űrlap stb.) tölthető le.
2004. július 6.

Országos közoktatási szakmai konferenciák megszervezésének támogatása 2004

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet "ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI SZAKMAI KONFERENCIÁK MEGSZERVEZÉSÉNEK TÁMOGATÁSA 2004." címmel.

2004. június 24.

Tájékoztató a SZAK 2004 pályázat eredményéről

A közoktatási szakértői tevékenység igénybevételére meghirdetett SZAK 2004 pályázat lezárult minisztériumunkban. A pályázatok beadási határideje 2004. április 30-a volt.

Helyesbítés a 3.1-hez

2004. június 3.

Pályázati felhívás nemzetiségi anyanyelvi tankönyvek elkészítésére

Az Oktatási Minisztérium megbízásából a Közoktatás-fejlesztési és Pedagógus-továbbképzési Kht. pályázatot hirdet könyvkiadóknak, valamint nemzetiségi anyanyelvi, népismereti tankönyv írására vállalkozó szerzőknek.

2004. május 11.

Felhívás a Kármán Tódor-díj elnyerésére

Az oktatási miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági élet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított.

2004. április 21.

Az Oktatási Minisztérium által támogatott tanulmányi, tehetséggondozó versenyek meghirdetése a 2004/2005. tanévre

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet "Az Oktatási Minisztérium által támogatott tanulmányi, tehetséggondozó versenyek meghirdetése a 2004/2005. tanévre" címmel.
2004. április 5.

A Sulinet Expressz informatikai pedagógus továbbképzési pályázat eredménye

A magyar oktatás történetében egyedülálló módon, 2004-ben tízezer pedagógus jut ingyen, vagy jelentős kedvezménnyel, olyan képzési lehetőséghez, amellyel számítástechnikai ismereteit továbbfejlesztheti. A pályázat nyerteseinek ezúton is gratulálunk. Valamennyi pályázónkat írásban értesítjük.

2004. február 26.

Elszámolólap

A 2003. évi költségvetési törvény 28. § (1) bek. i) pontja alapján kiegészítő költségvetési támogatásban részesült intézményfenntartók részére.

2004. január 27.

Tanulmányi kirándulás Auschwitzba

2004. április 15-én, a holokauszt áldozatainak iskolai emléknapján, a koncentrációs táborok felszabadításának 59. évfordulóján az Oktatási Minisztérium tanulmányi kirándulást szervez. Az öt napos látogatáson részt vevők személyére az Oktatási Minisztérium és a Történelemtanárok Egylete pályázatot hirdet.
2004. január 20.

Kétszintű érettségi: Képzők képzése program 2. sorozat

Az Oktatási Minisztérium megbízásából a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ pályázatot hirdet a 2005-ben bevezetendő kétszintű (középszintű és emelt szintű) érettségin történő vizsgáztatásra való felkészítésre.

2004. január 15.

Erdei iskolázáshoz kapcsolódó továbbképzéseken való részvétel 2003

Az Oktatási Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Európai Integrációs Ügyek Koordinációjáért Felelős Tárca nélküli Miniszter és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága az Erdei Iskola Program 2003-2008 keretében pályázatot hirdet pedagógusok számára "erdei iskolázáshoz kapcsolódó továbbképzéseken való részvétel 2003." címmel

2003. december 23.

Erdei iskolai programok és modulok kifejlesztése 2003.

Az Oktatási Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Európai Integrációs Ügyek Koordinációjáért Felelős Tárca nélküli Miniszter és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága az Erdei Iskola Program 2003-2008 keretében pályázatot hirdet.
2003. december 15.

Hátrányos Helyzetű Diákok Arany János Kollégiumi Programja

Pályázat középiskolai kollégiumok és velük közösen pályázó érettségit adó középiskolák számára a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Kollégiumi Programjában való részvételre

2003. december 2.

Pályázat a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában tanuló diákok ösztöndíjának kiosztására

Az Oktatási Minisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdet a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában tanuló diákok ösztöndíjának kiosztására

2003. november 28.

Beruházás a 21. századi iskolába

Pályázat a "Beruházás a 21. századi iskolába" program keretében hosszú lejáratú kedvezményes hitel igénybevételére.
A pályázati kiírás módosult!
2003. november 25.

Tanulmányi versenyek

2003. február 13.

Erdei iskolázáshoz kapcsolódó pedagógus továbbképzések támogatása 2003

Az Oktatási Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Európai Integrációs Ügyek Koordinációjáért Felelős Tárca nélküli Miniszter és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága az Erdei Iskola Program 2003-2008 keretében pályázatot hirdet "erdei iskolázáshoz kapcsolódó pedagógus továbbképzések támogatása 2003" címmel.
2003. október 7.

Erdei iskolázással kapcsolatos kiadványok, módszerek, eszközök terjesztése 2003

Az Oktatási Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, az Európai Integrációs Ügyek Koordinációjáért Felelős Tárca nélküli Miniszter és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium megbízásából az OM Alapkezelő Igazgatósága az Erdei Iskola Program 2003-2008 keretében pályázatot hirdet "ERDEI ISKOLÁZÁSSAL KAPCSOLATOS KIADVÁNYOK, MÓDSZEREK, ESZKÖZÖK TERJESZTÉSE 2003" címmel.
2003. október 7.

Az Oktatási Minisztérium pályázata az államilag elismert nyelvvizsgák vizsgadíjának visszatérítésére

A pályázatban részt vehet minden gimnázium, szakközépiskola, szakiskola fenntartója a fenntartásában lévő iskola közreműködésével.

2003. október 6.

Információs technológia az általános iskolákban

Az ESZA Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányítói Iroda Kht. (ESZA Kht.) pályázatot hirdet a 2002/000-315.01.05 és a 2003/004-347-000-05-04 számú „INFORMÁCIÓS TECHNOLÓGIA AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBAN” című Phare-program 1. és 2. alprogramjára (A „21. század iskolája” program keretében). A pályázati csomag regisztrációt követően elérhető a következő webcímen:
http://www.esf.hu
2003. július 8.

Pályázat az európai innovatív iskolahálózatban való magyar részvételért - a nyertesek listája

Az Oktatási Minisztérium Közoktatási Államtitkársága és a Sulinet Programiroda pályázatot hirdetett az európai innovatív iskolahálózatban való magyar részvételért. A leadási határidőre 99, formailag megfelelő, sikeres pályázat érkezett.
2003. június 17.

Költségvetési támogatási pályázat - 2003

"A felsőoktatásban, közoktatásban és kisebbségi oktatásban működő társadalmi szervezetek 2003. évi költségvetési támogatása" pályázat eredményei itt olvashatók.
2003. május 19.

SZAK 2003

Pályázati felhívás a közoktatási szakértői tevékenység igénybevételéhez biztosított közoktatási célú előirányzat felhasználására.

2003. április 30.

JUNIOR ÖNFEJLESZTŐ PROGRAM 2003

Az Önfejlesztő Iskolák Egyesülete és a Pedagógus Továbbképzési Módszertani és Információs Központ pályázatot hirdet valamennyi közoktatási intézmény (óvoda, iskola, kollégium) részére a Junior Önfejlesztő (JÖN) programban való részvételre.

2003. április 18.

Pályázat észak-amerikai tanulmányútra pedagógusoknak, tankönyv-íróknak, tananyag-fejlesztőknek

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet középiskolában oktató pedagógusoknak, tankönyv-íróknak, tananyag-fejlesztőknek 5-napos tanulmányútra az Egyesült Államok-beli Florida Holocaust Museum szervezésében, St. Petersburg, Florida-ba.
2003. április 8.

Pályázat a tanulók idegennyelv-tanulását segítő külföldi programok anyagi támogatására

Az Oktatási Minisztérium és a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány pályázatot hirdet közoktatási intézmények részére tanulóik nyelvtanulását segítő külföldi programok (diákcsere, vagy idegennyelv-tanulás külföldön szervezett, nyelviskolai formában) támogatására.
2003. március 27.

Pályázat a tanulók idegennyelv-tanulását segítő magyarországi nyelvi táborok anyagi támogatására

Az Oktatási Minisztérium és a Közoktatási Modernizációs Közalapítvány pályázatot hirdet közoktatási intézmények és fenntartóik részére tanulóik nyelvtanulását segítő magyarországi nyelvi táborok anyagi támogatására.
2003. március 27.

Iskolások színházlátogatásának elősegítését célzó pályázat

Az Oktatási Minisztérium alapvető értéknek tartja az iskolás gyermekek színházi nevelését, a jövő kulturált, érzékeny, színházba járó közönségének felnevelését. Kiemelten fontos, hogy a kistelepüléseken élő iskolások, különösen a kistérségek diákjai meghatározó színházi élménnyel gazdagodva találkozzanak a magyar és a világirodalom örökérvényű alkotásaival.

2003. március 18.

Pályázati felhívás az európai innovatív iskolahálózatban való magyar részvételre

Az Oktatási Minisztérium Közoktatási Helyettes Államtitkársága és a Sulinet Programiroda pályázatot hirdet az európai innovatív iskolahálózatban való magyar részvételre.
2003. március 17.

Pályázati felhívás nemzetközi tanár-továbbképzési szeminárium szervezésére

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet nemzetközi tanár-továbbképzési szeminárium szervezésére.

2003. március 13.

Pályázat bírálói jegyzékbe történő felvételre

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet bírálói jegyzékbe történő felvételre az alábbi témákban:

2003. március 13.

Média-pályázat

A Magyar Mozgókép és Médiaoktatási Egyesület a Nemzeti Médianevelési Program előkészítésének keretében az Oktatási Minisztérium megbízásából pályázatot ír ki olyan programok kidolgozására - és ezen programok működésének bemutatására -, amelyek alkalmasak a közoktatás szereplői (diákok-tanárok-szülők) kritikai médiatudatosságának fejlesztésére.

2003. március 4.

Európai uniós rajzpályázat

A Jövőnk az új évezred Európája Alapítvány a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma megbízásából meghirdeti a "Robert Schuman" középiskolai eu-ismereti országos vetélkedő-höz kapcsolódóan európai uniós rajzpályázatát.
2003. február 26.

Mozgókép-médiatanár pályázat 2003

A Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ (PTMIK) az Oktatási Minisztériummal közösen pályázatot hirdet mozgókép- és médiatanárok képzésének támogatására. A Nemzeti Alaptantervnek valamint a kerettantervnek megfelelően a 2003/2004-es tanévtől kezdve minden gimnáziumban, a 2004/2005-ös tanévtől minden általános iskolában kötelezően bevezetésre kerül a mozgóképkultúra és médiaismeret műveltségterület (ill. tantárgy) oktatása.

2003. február 24.

Robert Schuman középiskolai eu-ismereti országos vetélkedő

A Jövőnk az új évezred Európája Alapítvány a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma megbízásából meghirdeti a "Robert Schuman" középiskolai eu-ismereti országos vetélkedő-t.
2003. február 24.

Osztálykirándulás támogatási pályázat

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel a tavalyi évhez hasonlóan az Oktatási Minisztérium Határon Túli Magyarok Főosztálya a 2002/2003-as tanévben ismételten meghirdette a Julianus Testvériskola Program osztálykirándulás támogatási pályázatát, amelynek második pályázati határideje 2003. február 28-án jár le.

2003. február 17.

Pályázat Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából

A Miniszterelnöki Hivatal, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és az Oktatási Minisztérium Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából pályázatot ír ki Kossuth életével, működésével és életművével foglalkozó fiatal kutatók, egyetemisták és középiskolások számára.
2003. február 13.

Pályázat kiegészítő költségvetési támogatás biztosítására

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a 2002. évi LXII. törvény a Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről 28.§ (1) bekezdésének i, pontja alapján egyes közoktatási feladatokat ellátó nevelési-oktatási intézmények fenntartói részére a kiegészítő költségvetési támogatás biztosítására.
2003. február 6.

Pályázat kiegészítő költségvetési támogatás megkötésére

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a 2002. évi LXII. törvény a Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről 28.§ (1) bekezdésének b, pontja alapján, egyes közoktatási feladatokat ellátó nevelési-oktatási intézmények fenntartói részére közoktatási megállapodás megkötésére.
2003. február 6.

A közoktatás fejlesztését szolgáló kutatások

Az Oktatási Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottsága pályázatot hirdet A közoktatás fejlesztését szolgáló kutatások témakörében, főiskolák és egyetemek pedagógiai és pszichológiai tanszékei, az OM háttérintézményei, valamint pedagógiai szolgáltató intézmények, ill. a fölsorolt intézmények szervezeti egységei, munkatársai számára.
2003. február 4.

Pedagógiai lappályázat

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet 2003-ban a pedagógiai lapok és folyóiratok megjelentetésének támogatására.
2003. január 22.

Gyermeklapok megjelentetése

Az Oktatási Minisztérium pályázatot hirdet a már működő (előfizetőkkel rendelkező) gyermeklapok megjelentetésének támogatására.
2003. január 22.

Socrates program

Az Európai Bizottság Socrates oktatási együttműködési programjának pályázati felhívásai.
2003. január 15.

Tanulmányi kirándulás Voronyezsbe

A voronyezsi tanulmányi kirándulás pályázat nyertes résztvevői
2003. január 14.

Phare-pályázat

Az Oktatási Minisztérium és az Államháztartási Hivatal Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egysége - az Európai Unió Bizottságának Phare-programja és a magyar kormányzat közös, 50-50% arányú finanszírozásában - pályázatot hirdet a szociálisan hátrányos helyzetű, elsősorban roma lakosság integrációjának elősegítése, esélyegyenlőségének megteremtésére céljából.
2002. december 18.

Jó tanuló - jó sportoló 2001/2002

"A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" pályázat győztesei (2001/2002 tanév)
2002. december 2.

Találd fel magad!

A XII. Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs verseny (2002/2003-as tanév) pályázati felhívása.
2002. október 22.

Arany János Tehetséggondozó Program

Az Oktatási Minisztérium pályázati felhívása az Arany János Tehetséggondozó Programban való részvételre.
2002. október 22.

Drogprevenciós pályázat

Az OM és az ISM által a középiskolák számára egészségfejlesztési-drogprevenciós tevékenység támogatására kiírt pályázatán nyertes iskolák listája.
2002. július 5.

Nyelvi táborok

Tanulók nyelvtanulását segítő magyarországi nyelvi táborok támogatása pályázat eredményei itt olvashatók.
2002. május 27.

Az ifjúsági és sportminiszter és az oktatási miniszter közös közleménye

Felhívás középfokú oktatási intézmények számára az iskolai egészségfejlesztési-drogmegelőzési tevékenység támogatására.
2002. május 8.

Költségvetési támogatási pályázat - 2002

"A felsőoktatásban, közoktatásban és kisebbségi oktatásban működő társadalmi szervezetek 2002. évi költségvetési támogatása" pályázat eredményei itt olvashatók.
2002. május 6.

A Tanulók idegennyelv-tanulását segítő külföldi programok

A "Tanulók idegennyelv-tanulását segítő külföldi programok anyagi támogatására" kiírt pályázat végleges eredményei.
2002. április 8.

Jó tanuló - jó sportoló 2000/2001

A "Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója" pályázat nyertesei.
2001. december 21.

Drogprevenciós pályázat

Az ISM-OM közös drogprevenciós pályázat eredményei itt olvashatók.
2001. december 17.

Társadalmi szervezetek pályázata

A "Felsőoktatásban, közoktatásban és kisebbségi oktatásban tevékenykedő, azt segítő társadalmi szervezetek 2001. évi költségvetési támogatására" kiírt pályázat nyerteseinek névsora.
2001. június 19.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok