2023. szeptember 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Országos közismereti tantárgyi tanulmányi versenyek a szakiskolák tanulói részére

2004. december 16.
Újabb tantárgyakkal bővültek a szakiskolák tanulói részére meghirdetett Országos tanulmányi versenyek
Az Oktatási Minisztérium támogatásával a suliNova Kht. a 2004/2005. tanévre országos tantárgyi tanulmányi versenyeket hirdet a szakiskolák tanulói részére a következő tantárgyakból:

Magyar irodalom
Magyar nyelv és helyesírás
Történelem
Matematika
Fizika
Számítástechnika (alkalmazói szint)

A versenyeken a szakiskolai (nem szakközépiskolai tanterv szerinti, nem érettségire felkészítő) képzésben részesülő tanulók vehetnek rész.

A versenyek első, iskolai fordulójában valamennyi fent említett tanuló indulhat. Az első, iskolai forduló lebonyolítása a szakiskolák feladata.

A regionális és az országos fordulók az egyes tantárgyak teljes szakiskolai közismereti anyagának ismeretét igénylik. A feladatlapokat a suliNova Kht. biztosítja.

Magyar irodalomból és történelemből külön témakijelölést ad a versenybizottság, amelyről a suliNova Kht. honlapján www.sulinova.hu tájékoztató közleményt jelentetünk meg.

A versenyek regionális fordulójára történő jelentkezést az iskola illetékessége szerinti régió központjába (Győr: Vas, Zala Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom, Fejér megye; Miskolc: Budapest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye; Pécs: Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun megye; Békéscsaba: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Csongrád, Békés megye) 2005. január 20-ig kell beküldeni.

Érdeklődni a következő személyeknél lehet: Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet: Gesztesi Péter tel.: 96/529-409; Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Intézet: Miléné Kisházi Edit tel.: 46/530-110/19-es m.; Baranya Megyei Pedagógiai Intézet: Reichmesz Ádám tel.: 72/518-593; Békés Megyei Humán Fejlesztési és Információs Központ: Pádi Zoltán tel.: 66/449-349; suliNova Kht.: Báldi Judit tel.: 26/537-592.

A versenyek második fordulójában az iskolai versenyeknek a regionális szintű koordinálását végző megyei pedagógiai intézetek által meghatározott számú helyezettjei vehetnek részt. Erről a pedagógiai intézetek értesítik az iskolákat.

A második forduló feladatlapjait a suliNova Kht-tól 2005. január 27-ig kell írásban igényelni. (Az igénylésen fel kell tüntetni, hogy SZKTV, valamint a megbízott versenyfelelős nevét is.)

A regionális közismereti versenyeket magyar irodalom, magyar nyelv és helyesírás és történelem tantárgyakból 2005. február 18-én (pénteken) délelőtt 10-13 óra között kell megrendezni a győri, miskolci, pécsi és békéscsabai pedagógiai intézetek által felkért helyszíneken. A regionális központok értesítik a versenyzők iskoláit a verseny helyszínéről.

A számítástechnika, a matematika és a fizika verseny időpontja: 2005. február 25. (péntek), délelőtt 10-13 óra között.

A négy megyei pedagógiai intézet a regionális verseny feladatlapjait és megoldási útmutatóját 2005. január 24-től veheti át a suliNova Kht.-tól.

Valamennyi tantárgyban a regionális versenyfeladatok megoldását központi útmutató alapján értékelik a négy regionális központ által felkért versenybizottságok, és a legalább 55%-os eredményt elért tanulók dolgozatát és adatlapját 2005. március 4-ig megküldik a suliNova Kht. részére.

Ha a regionális versenyen senki sem érte el az 55%-ot, akkor a két legjobb eredményt elért tanuló dolgozatát és adatlapját küldik be.

A versenyek harmadik, országos fordulójára az országos versenybizottságok a beküldött dolgozatok alapján rangsorolt és kiválasztott (tantárgyanként legfeljebb 30) tanulót hívják meg.

Az országos döntőket 2005 áprilisában rendezzük meg Pilisborosjenőn. A döntők pontos időpontját a későbbiekben határozzuk meg.

Az országos versenybe jutott tanulók névsorát az országos versenybizottság közvetlenül az érintett iskoláknak küldi meg, az országos versenyekkel kapcsolatos részletes tennivalókról a suliNova Kht. közvetlenül tájékoztatja az érdekelteket.

A döntők eredményeiről az országos versenyt szervezők értesítik a tanulók iskoláit, a közreműködő megyei pedagógiai intézeteket.

A versenyek költségei

Az iskolai fordulók költségeit a rendező iskolák biztosítják. A regionális és az országos döntők feladatlapjait és az országos döntők költségeit az OM a suliNova Kht-n keresztül biztosítja, kivéve a tanulók utazási költségeit, melyet a küldő iskola fedez. A regionális döntők lebonyolításának költségeihez az OM hozzájárul.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok