2024. április 18.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj

2007. január 25.
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus pályázatot hirdet fiatal, alkotó képzőművészek részére a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj elnyerésére.

Az ösztöndíj célja, hogy segítse a tehetséges alkotóművészek pályakezdését és művészi fejlődését, és hogy kedvező feltételeket teremtsen a formanyelvében és tartalmában korszerű, színvonalas művek létrehozásához.
Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan fiatal képzőművész (festő-, grafikus-, szobrász- és intermédia művész), aki már önálló művészi tevékenységet tud felmutatni. Nem nyújthatnak be pályázatot a felsőfokú tanulmányi intézetek hallgatói, valamint azok a művészek, akik a meghirdetett időtartam alatt más itthoni vagy külföldi alkotói ösztöndíjban részesülnek, illetve nappali tagozatos DLA-ösztöndíjasok.
A pályázatokat az oktatási és kulturális miniszter által kinevezett kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

Ösztöndíjban részesülhet: évente 30 fő.
Pályázhatnak: 1972. január 1. után születettek
Az ösztöndíj bruttó összege: 70.000 Ft/hó
Az ösztöndíj időtartama egy év, amelyet a kuratórium az év elteltével benyújtandó beszámoló anyag elbírálása alapján két alkalommal, összesen három évre meghosszabbíthat.
Az ösztöndíjasok az évente megrendezésre kerülő beszámoló kiállításon kötelesek számot adni a végzett munkájukról. Az ösztöndíj visszavonható.

A pályázati kérelemhez mellékelni kell:
1. A pályázó eddigi munkásságát ismertető szakmai önéletrajzot aláírva,
2. Diploma (nyelvvizsga hiányában: a végbizonyítvány) másolatát,
3. Munkatervet (az ösztöndíj időtartamára tervezett alkotói elképzelés maximum egy oldalas leírását) 3 példányban,
4. Az eddigi művészi tevékenységet bemutató dokumentációt (portfolió),
5. A pályázó szakmai munkásságát reprezentáló 3-4 alkotást. (Technikai médiumokat használó művészeknek maguknak kell gondoskodniuk a szükséges műszaki feltételekről.)

Az írásbeli pályázatokat (önéletrajz, munkaterv) személyesen vagy postai úton a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátushoz kell benyújtani. Felelős munkatárs: Leposa Zsóka tel: 356-7444/104 vagy 122 mellék.
Cím: 1014 Budapest, I. ker. Úri u. 54-56. Postacím: 1250 Budapest l Pf. 17.
Beadási határidő: 2007. február 28.

A művek és a portfoliók beadásának helye: Műcsarnok (Bp. Dózsa György út 37.), hátsó kapu, teherporta. Időpontja: 2007. március 12. 12-18 óra között
A művek és a portfoliók visszaadásának időpontja: 2007. március 14. 13-17 óra között.
A pályázati kiírás letölthető az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapjáról (www.okm.gov.hu), és a www.lektoratus.hu honlapról.


Budapest, 2007. január

Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok