2024. február 24.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Mátyás lett a Mátyás képregény pályázat győztese

2008. április 26.
Stílusosan Lanczinger Mátyás az egyik nyertese a Reneszánsz Programiroda - Hungarofest Kht. a Film.hu partnerségével a Reneszánsz Év - 2008 keretében meghirdetett, 700.000 forintos összdíjazású Mátyás, a király képregény-pályázatnak.
A titokzatos "M" becenév mögé bújó alkotó műve egyöntetű sikert aratott a zsűri körében. A pályázat megosztott fődíjának másik tulajdonosa Zabos Csaba, alias Gyx. Az ő jutalmuk fejenként 200.000 Ft, valamint az Exit magazin egy párizsi utazást ajánlott fel mindkettőjüknek.

A megosztott II.helyezést Matheika Gábor, "Mátyás kovács" valamint Kovács Péter "Mátyás király és a cseh vitéz" c. alkotásával nyerte meg. Az ő jutalmuk fejenként 75.000 Ft.

Szintén megosztott III. helyezést ért el Lakatos István, Fórizs Gergely a Mátyás király és a cseh vitéz, Jámbor Lajos, Mátyás király és a kolozsvári bíró és Haránt Artúr, Mátyás király lopni járt című alkotásaival.

Rajtuk kívül a zsűri 10 pályázot grafikai oklevéllel, 4 alkotót pedig dramaturgiai oklevéllel jutalmazott. Külön értékelt a zsűri egy pályázatot, amelyet "Manga oklevéllel" jutalmazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a III. forduló kedden lezárult, onnantól a www.matyaskepregeny.hu oldal látogatói nyilváníthattak véleményt a beérkezett alkotásokról. A fődíjért egyébként a verseny végéig 41 pályázó maradt versenyben.

Ma délben lezárult az interneten zajló közönségszavazás is, amelynek győztese Baska Balázs, alias Federico lett.

A díjátadó megnyitóján Gárdos Bernadett, a Reneszánsz Programiroda vezetője többek között elmondta: ha valami igazán jól kifejezi a Reneszánsz Év - 2008 mögötti gondolatiságot, akkor ez a kezdeményezés feltétlenül: múltba tekint, hiszen Mátyás szerepel a középpontban, - a kiírások a jól ismert mesék címeit adták meg kiindulásnak, - viszont kreatív és nagyon mai. A pályázat modern hagyományokat teremt, egy réges - régi kor mai olvasatát tárja elénk.

A pályamunkákat a www.matyaskepregeny.hu pályázati site-on lehet megnézni.

A Reneszánsz Év - 2008 az Oktatási és Kulturális Minisztérium egy éven át tartó kulturális évadja, 200 programmal és pályázatokkal - országszerte és határainkon túl. Az évad programjairól és pályázatairól a www.reneszanszev2008.hu cím alatt tájékozódhat.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok