2024. február 25.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A felsőoktatás minőségét elismerő díjakat ítéltek oda

2008. augusztus 26.
Felsőoktatási Minőségi Díjban részesült 5 felsőoktatási intézmény: a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, a Kodolányi János Főiskola, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki Főiskola. Az elismeréseket az intézmények tanévnyitó ünnepségein adják át.
Felsőoktatási Minőségi DíjA díjjal évente azon felsőoktatási intézmények teljesítményét ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert. Ennek részeként folyamatos, stratégiai jellegű minőségfejlesztést valósítanak meg, az Európai Minőségi Díj követelményrendszerével összhangban támogatják az önértékelésen alapuló minőségfejlesztést. Egyúttal folyamatosan figyelemmel kísérik és értékelik a szolgáltatásaikat igénybe vevő partnerek elégedettségének alakulását, és a gyakorlatban alkalmazzák az egymástól való tanulást, az összehasonlításon alapuló fejlesztést, valamint a sikeres megoldások átvételét.

A Felsőoktatási Minőségi Díjat a kormány 2 évvel ezelőtt azzal a céllal alapította, hogy a minőségfejlesztés módszereinek alkalmazásában kiemelkedő eredményeket és folyamatos fejlődést mutató felsőoktatási intézmények és azok szervezeti egységeinek teljesítményét elismerje. A díj egyébként lehetőséget teremt hazai és nemzetközi összehasonlításokra, rangsorolásokra, a gazdaság igényeihez való minél teljesebb alkalmazkodásra, a versenyhelyzet erősítésére.

Az idén januárban másodszor meghirdetett felhívásra 10 pályázat érkezett be, melyből 5-öt felsőoktatási intézmény, 5-öt pedig felsőoktatási intézmény szervezeti egysége nyújtott be.

Az értékelés többszintű volt. Az önértékelésen alapuló pályázatokat először formailag ellenőrizték. Ezt követte a pályaművek tartalmi értékelése: három, egymástól független szakértő közös véleményt fogalmazott meg. Az írásos vélemények alapján született döntés arról, hogy mely pályázatok érdemesek helyszíni szemlére. Júniusban 4 felsőoktatási intézményt és 2 szervezeti egységet kerestek fel a szakemberek. A helyszíni látogatást követően fogalmazták meg az értékelők javaslataikat és terjesztették a független szakértőkből álló Felsőoktatási Minőség Díj és Minőségfejlesztési Bizottság elé. A testület javaslata alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter a következő döntést hozta.


Felsőoktatási minőségi díj kitüntetésben részesül:

Felsőoktatási intézmény kategóriában a Miskolci Egyetem, szervezeti egység kategóriában a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Arany fokozatú elismerő oklevélben részesül a Kodolányi János Főiskola, ezüst fokozatú elismerő oklevélben részesül a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki Főiskola.

Az elismeréseket a felsőoktatási intézmények tanévnyitó ünnepségein adják át.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok