2023. szeptember 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Főiskolai rektori megbízásokat adtak át az Oktatási és Kulturális Minisztériumban

Az oktatási és kulturális miniszter előterjesztésére a miniszterelnök úr jóváhagyta a főiskolai rektori megbízásokat, amelyeket Manherz Károly szakállamtitkár adott át.
2007. június 28.

Hiller István rektori megbízási okiratokat adott át

Az oktatási és kulturális miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök úr jóváhagyta öt felsőoktatási intézmény vezetőinek megbízási dokumentumait.
2007. június 26.

Múzeumok éjszakája - előzetes látogatottsági adatok

Az ország 156 múzeumában mintegy 1300 programra várták az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján 2007. június 23-án. A rendezvényen idén még többen vettek részt, mint tavaly, így a legfrissebb adatok szerint a látogatók száma elérte a 235 ezret. Ebből Budapesten 152 ezren, míg vidéken 83 ezren voltak kíváncsiak a múzeumok által szervezett eseményekre.
2007. június 25.

Az OKM közleménye a HÖOK állításáról

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a felsőoktatási törvény módosításakor messzemenőkig figyelembe vette a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának javaslatait.
2007. június 25.

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Sulinet Digitális Tudásbázis

Az 1995-ben alapított Comenius EduMedia-díj ma már az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek piacán.
2007. június 8.

Az OKM közleménye a tankönyvekről

Az iskolában használt könyvekre, a nevelési és oktatási programok megválasztására vonatkozóan választási szabadság illette és illeti meg a pedagógust, mert a közoktatásról szóló törvény 19. §-a alapján a pedagógiai tevékenység során a pedagógus megválaszthatja, hogy milyen módszert, eszközöket, könyveket alkalmaz.
2007. június 8.

Az OKM közleménye a tarnabodi pedagógus-elbocsátások miatt

Az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságától értesültünk a tarnabodi Általános Iskolában a tanév vége előtt kialakult rendkívüli helyzetről.
2007. június 8.

Az OKM közleménye a KÖH élén történt változásról

Varga Kálmán Kulturális Örökségvédelmi Hivatalbeli elnöki megbízását - saját kérésére, hosszabb egyeztetést követően, érdemei elismerése mellett - 2007. június 10-ével visszavonta Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
2007. június 7.

Nyolcvan éves tanítói diploma

Hiller István oktatási és kulturális miniszter levélben köszöntötte az ország minden bizonnyal legidősebb tanítónőjét abból az alkalomból, hogy éppen nyolcvan esztendővel ezelőtt vette át diplomáját a kecskeméti római katolikus népiskolai tanítónőképző intézetben.
2007. június 7.

Nyolcvan éves a római magyar akadémia

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter június 6-án Rómába utazik, hogy fölavassa a Római Magyar Akadémia felújított épületét.
2007. június 5.

Hiller Isván átadta az OKTV díjait

Fotó: Gordon Eszter
Az oktatási miniszter átadta az idei Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny elismeréseit.
2007. június 5.

Lezajlott a 2007-es országos kompetenciamérés

A mai napon 4099 általános és középfokú intézmény 8368 telephelyén; a 4., a 6., a 8. és a 10. évfolyamos nappali tagozatos tanulók részvételével került sor az országos kompetenciamérésre. A mérést az előzetesen begyűjtött adatok alapján 20616 osztályban 438351 tanulóval bonyolították le.
2007. május 30.

Zenei támogatás

Az oktatási és kulturális tárca támogatja a Budapesti Filharmóniai Társaság programjait.
2007. május 11.

Befejeződött a középfokú beiskolázás általános felvételi eljárása

A 2007/2008. tanévre a középfokú iskolákba történő felvételekre vonatkozó eljárás fontos szakasza zárult le: az általános felvételi eljárás befejezéseként a felvételt hirdető középfokú iskolák 2007. április 25-ig megküldték a felvételi döntésekről szóló értesítéseket a hozzájuk jelentkezett diákoknak és általános iskolájuknak.
2007. április 26.

Elhunyt Madaras József színművész

Madaras József (1937-2007)
Életének 70. évében elhunyt Madaras József Kossuth- és Balázs Béla-díjas színművész. Madaras Józsefet az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti.
2007. április 24.

Kanadába utazott Hiller István

Hiller István oktatási és kulturális miniszter - Sólyom László köztársasági elnök delegációjának tagjaként - 2007. április 24-én Kanadába utazott, ahol a kanadai kormány több tagjával is találkozik.
2007. április 24.

Kínai újságírók Hiller Istvánnál

Fotó: Gordon Eszter
Megkezdődtek a Kínai Magyar Ősz programsorozat előkészületei. Ennek keretében Hiller István oktatási és kulturális miniszter április 23-án hivatalában fogadta azt a kínai sajtódelegációt, amely egy hetes látogatásra érkezett hazánkba a tárca meghívására.
2007. április 24.

Az oktatási tárca nem nyit utat a felsőoktatás magánosítása előtt

A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvényt módosító tervezetnek sem az indokló részében, sem pedig a normaszövegében nincs szó az állami felsőoktatási intézmények magánosításáról. A Felsőoktatási és Tudományos Tanács április 11-i ülésének napirendjén az Oktatási és Kulturális Minisztérium előterjesztésében az államigazgatási eljárás keretében egyeztetésre megküldött felsőoktatási törvényt módosító tervezet szerepelt. A minisztérium erről kérte a Tanács véleményét és állásfoglalását.
2007. április 12.

Nem csökkent az érdeklődés a felsőoktatási tanulmányok iránt

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ rögzítette a február 15-i és a március 15-i határidőre beérkezett jelentkezési lapokat. Ezek alapján már feldolgozták a személyes adatokat és a jelentkezéseket. Hamarosan minden jelentkező írásban is értesítést kap arról, hogy a jelentkezését, jelentkezéseit regisztrálták, illetve, amennyiben a dokumentumok hiányosak, azok pótlására kérik fel. A feldolgozott adatokról a felsőoktatási intézmények is folyamatosan tájékoztatást kaptak és kapnak az OFIK-tól.
2007. április 10.

Újabb konzultáció a felsőoktatási törvény módosításáról

A Hiller István oktatási és kulturális miniszter vezetésével ülést tartó Felsőoktatási Kerekasztal résztvevői egyetértettek abban, hogy az intézmények számára stabil szabályozási és finanszírozási környezetet kell teremteni.
2007. március 30.

Módosult a régészeti lelőhelyek feltárásáiról szóló rendeletet

Szakmai szervezetekkel történt egyeztetés alapján módosult a régészeti lelőhelyek feltárásának szabályairól szóló rendeletet, amelynek egyik eredményeként létrejön a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat. A jogszabály módosításának és a szakszolgálat felállításának alapvető célja a régészeti örökségvédelem forrásainak hatékonyabb, egységes szakmai standardok és eljárásrend alapján történő felhasználása, ami a szakmai munkát erősíti.
2007. március 30.

Ötven éves a Római Szerződés

Csontváry Kosztka Tivadar: Magányos cédrus
Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter Giorgio Napolitano olasz államelnök meghívására az olasz fővárosba utazik a Római Szerződés 50. évfordulója alkalmával rendezett megemlékezésekre.
2007. március 22.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok