2023. március 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Megújult a nádudvari általános iskola

"A következő két és fél évben 57 milliárd forintot fordítunk iskolaépületek korszerűsítésére" - mondta ma Hiller István oktatási és kulturális miniszter Nádudvaron, a Kövy Sándor Általános Iskola felújított épületrészének - szaktantermek és nyelvi laborok - ünnepélyes átadásán. A teljes rekonstrukció 408 millió forint címzett támogatásból valósult meg. Hiller István miniszteri keretből 5 millió forinttal járult hozzá az iskola működéséhez.
2008. február 28.

Hongkongban folytatódik a "Szabadság, szerelem" programsorozat

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium "Szabadság, szerelem" - Fókuszban a Magyar Kultúra címmel Magyar Évadot szervez Kínában 2007-2008-ban. Mától Hongkong rangos művészeti eseményein és helyszínein is bemutatkozik a magyar kultúra - együttműködve a Hongkongi Művészeti Fesztivállal, a Hongkongi Művészeti Központtal és a Hongkongi Egyetemmel.
2008. február 28.

Új vezető a Reneszánsz Programiroda élén

Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2008. március 1-jétől Gárdos Bernadettet nevezte ki a Reneszánsz Programiroda élére. Az Iroda az Oktatási és Kulturális Minisztérium keretében a Hungarofest Rendezvényszervező Kht-n belül működik, feladata a Reneszánsz Év 2008 programjainak operatív koordinálása.
2008. február 26.

Hiller István Moszkvában tárgyal

Hiller István oktatási és kulturális miniszter mától kétnapos hivatalos látogatásra Moszkvába utazott. Találkozik Alekszandr Szokolov kulturális és tömegkommunikációs miniszterrel, Andrej Furszenko oktatási és tudományügyi miniszterrel, Mihail Svidkojjal, a Kulturális és Film Ügynökség vezetőjével, valamint az orosz tudományos és kulturális élet számos kiemelkedő képviselőjével.
2008. február 26.

Pályázati hírlevél indul

Az OKM elindítja pályázati hírlevelét, melyet első alkalommal 2008. február 19-én kapnak meg a regisztrált felhasználók.
2008. február 18.

Lezárult a kerepesi általános iskola ellenőrzése

Lezárult az Oktatási Hivatal vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A vizsgálat során több súlyos szabálytalanságra derült fény. A felügyeleti bírság kiszabásán túl szabálysértési eljárást indít a Hivatal a személyi felelősség megállapítására is.
2008. február 15.

Pécs 2010 - Megalakult a művészeti tanács

Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter, Pécs város polgármestere közösen kért föl egy művészeti, kulturális szakemberekből álló testületet, amelynek feladata az Európa Kulturális Fővárosa rendezvény 2009-2010-es programjainak kialakítása, illetve felügyelete. Erről a miniszter és a pécsi városvezető még 2008. február 4-én állapodott meg azzal, hogy tíz napon belül konszenzussal létrehozzák a szakértő testületet.
2008. február 15.

Reneszánsz év 2008 - A közművelődés reneszánsza: elindulnak az első pályázatok

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Kultúra Napján - 2008. január 22-én - jelentette be, hogy a közművelődés nélkülözhetetlen forrásbővítéséhez hozzájárul a Reneszánsz Év bázisa is, a hagyományos támogatási formák mellett.
2008. február 11.

Február 15.: hármas jelentkezési határnap a köz- és felsőoktatásban

2008. február 15-e három szempontból is fontos dátum sok diák számára: eddig kell beadni a jelentkezést az érettségi vizsgára, a felsőfokú alap-, egységes osztatlan, vagy felsőfokú szakképzésre, illetve a középfokú nevelési oktatási intézményekbe történő jelentkezésekkel kapcsolatban. Az eljárásokban csak azok vehetnek részt, akik időben leadják a jelentkezéseiket.
2008. február 11.

Az OKM közleménye: reagálás Szijjártó Péter kijelentéseire

Miközben a Fidesznek nincs álláspontja az oktatás és a kultúra lényeges kérdéseiről, a fejlesztési részhozzájárulás kapcsán ismételten valótlanságot állít. A felsőoktatás állami támogatása folyamatosan növekszik: 2007-ben 214 Mrd. forintot fordítottak a területre, 2008-ban 226 Mrd. áll rendelkezésre, az összeg 2010-re 241 Mrd. forintra emelkedik.
2008. február 7.

Az alapfokú művészetoktatási intézmények minősítési eljárása

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium kiemelt céljai között szerepel, hogy a művészetoktatás nevelésben betöltött szerepe hosszú távon is meghatározó legyen az arra hivatott intézményekben.
2008. február 7.

Fodor Gábor és Hiller István a környezetvédelmi oktatás megerősítéséről is egyeztetett

A környezeti nevelés fejlesztéséről és a kötelező környezetvédelmi oktatás bevezetésének lehetőségéről is tanácskozott ma Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
2008. február 1.

Közlemény a 2008/2009. évi tankönyvrendelésről

A közoktatásról szóló törvény felhatalmazza a kormányt a közoktatás információs rendszerének létrehozására, működtetésére, az adatszolgáltatás rendjének kialakítására az információs rendszer számára.
2008. január 28.

Hiller István magyar régészeti kiállításról állapodott meg Egyiptomban

Hiller István oktatási és kulturális miniszter - 2008. január 25-e és 28-a között - hivatalos látogatást tett Egyiptomban. Találkozott Farouk Hosny kulturális miniszterrel, Hany Helal felsőoktatási és tudományos kutatásokért felelős miniszterrel, valamint Zahi Hawass-szal, a Régészeti Főhivatal főtitkárával.
2008. január 28.

Az OKM továbbra is kedvezménnyel segíti a felsőoktatási tankönyv- és szakkönyvellátást

Az OKM azt a gyakorlatot kívánja megerősíteni, illetve kiterjeszteni, hogy a hallgatók minél több szakirodalmat használhassanak a könyvtári kölcsönzés keretében, és ne kényszerüljenek valamennyi dokumentum megvásárlására, a szerzői jogot sértő (az utóbbi időszakban tömegesen jelentkező) illegális fénymásolásokra.
2008. január 28.

Hiller István Egyiptomban és Izraelben tárgyal

Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos látogatást tesz Egyiptomban és Izraelben 2008. január 25-e és 30-a között.
2008. január 25.

Elhunyt Körmendi János

Körmendi János
A család kérésére az Oktatási és Kulturális Minisztérium mély fájdalommal és megrendüléssel tudatja, hogy Körmendi János Kossuth-díjas színművész és író életének 81. esztendejében, türelemmel viselt hosszú betegség után 2008. január 6-án, vasárnap szeretettei körében elhunyt.
2008. január 9.

Mit tettünk 2007-ben az esélyegyenlőség területén?

A közoktatási törvény korábbi módosításainak eredményeként megjelent az iskolai szegregáció tilalma, meghatározásra került a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzet kategóriája.
2008. január 2.

Beruházások a felsőoktatás területén - eddig csaknem 9 ezer új kollégiumi férőhelyet adtak át

Egy új minőségű magyar felsőoktatás létrehozásának egyik nagyon fontos eleme az intézményi infrastruktúra feltételeinek javítása. A magántőke bevonásával, az úgynevezett PPP-konstrukciókban történt beruházások révén gyökeresen megújul a hazai felsőoktatás háttere, intézményhálózata.
2008. január 2.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok