2024. április 20.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Az Animáció Világnapja - Programok országszerte és Erdélyben

Nick Grabowski

Országszerte ingyenes filmfelvetítések, egy rendhagyó kiállítás, valamint a Versfilmek című animációs sorozat bemutatója várja a közönséget csütörtökön, az animáció világnapján.
2010. október 28.

"Új Megegyezés 2010" - Zalaegerszegre ért a szociális ágazat nemzeti konzultációja

Az „új Megegyezés 2010” nemzeti konzultációsorozat 2010. október 27-én érkezett zalaegerszegi állomásához, amelyen részt vett Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Nyitrai Imre helyettes államtitkár és Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.
2010. október 27.

Hervé-kiállítással kezdődik a Fotóhónap 2010 a Szépművészeti Múzeumban

Lucien Hervé: Szajna-part, Párizs, 1948 (Mai Manó Ház)
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és René Roudaut, Franciaország magyarországi nagykövete Lucien Hervé fotóművész száz művéből álló kiállítást nyitott meg október 27-én a Szépművészeti Múzeumban.
2010. október 27.

Nemzetközi Sporttudományi Konferencia Pécsett

Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar (fotó: www.pte.hu)
2010. október 28-29-én Nemzetközi Sporttudományi Konferenciát rendeznek Pécsett „Sport – kultúra – életminőség” címmel. A kétnapos esemény fővédnöke Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára.
2010. október 27.

Szövetségi Főtitkári Értekezlet a NEFMI és az NSSZ szervezésében

A ma kezdődő tatai, két napos rendezvényen Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke üdvözölte az NSSZ és a NEFMI által szervezett Szövetségi Főtitkári Értekezlet résztvevőit.
2010. október 26.

November 3-tól nyilvános a Felsőoktatási törvény koncepciójának tervezete

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság az utolsó simításokat végzi az új Felsőoktatási törvény koncepcióján, amelyet november 3-i sajtótájékoztatóján tár a nyilvánosság elé.
2010. október 25.

80 éves a szegedi dóm

A szegedi dóm (Bozsó Márton fényképe)
Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszédet mondott október 24-én a szegedi Fogadalmi templom felszentelésének és a Dóm tér felavatásának nyolcvanadik évfordulójára rendezett nagyszabású ünnepélyen.
2010. október 25.

"Összetartozás, hazaszeretet, boldog reménység és tettvágy"

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszédet mond Keszthelyen (fotó: Zalai Hírlap)
Az ötvenhatos forradalom 54. évfordulóján, október 23-án Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter Keszthely főterén mondott ünnepi beszédet a keszthelyiek meghívására.
2010. október 25.

Pro Cultura Hungarica díjat adott át Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Fellbachban

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár az 1956-os forradalom 54. évfordulóján részt vett és beszédet mondott Pécs testvérvárosában, a németországi Fellbachban rendezett ünnepi megemlékezésen.
2010. október 23.

Állami kitüntetések átadása október 23-án

Nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából Halász János parlamenti államtitkár adta át Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök és Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megbízásából a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti- és lovagkeresztje, valamint a Magyar Köztársaság Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztje állami kitüntetéseket a Néprajzi Múzeum aulájában.

2010. október 23.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta az idei közművelődési és közgyűjteményi díjakat

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta az idei közművelődési és közgyűjteményi díjakat

2010. október 22-én a Néprajzi Múzeum aulájában Szőcs Géza kulturális államtitkár átadta – dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nevében – a kiemelkedő teljesítményt nyújtó muzeológusoknak, könyvtárosoknak, levéltárosoknak és közművelődési szakembereknek a szakma legmagasabb kitüntetéseit.
2010. október 22.

A nemzeti erőforrás miniszter felmentette az Operaház főigazgatóját

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 2010. október 22-ei hatállyal visszavonta Vass Lajos, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Szabó József Attila gazdasági igazgató magasabb vezetői megbízását.
2010. október 22.

Megkezdte munkáját az Államtitkári Szakértői Bizottság

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága ígéretének megfelelően a szakmával való egyeztetés elve alapján felállította az új Szakmai Kollégiumi rendszert előkészítő Államtitkári Szakértői Bizottságot, amely tegnap ülésezett.
2010. október 22.

"Új Megegyezés 2010" - Nemzeti konzultáció a szociális ágazattal

Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár a miskolci konzultáción
Az eseménysorozat célja elősegíteni az együttműködést a szociális ágazati irányítás és a szakma képviselői között, ezért a minisztérium a szakmai konzultációkat civil partnerekkel, egyházi szervezetekkel és önkormányzati intézményekkel közösen valósítja meg.
2010. október 21.

EU informális sportminiszteri értekezlet, magyar képviselettel Antwerpenben

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára részt vesz a Belgiumban, Antwerpenben tartott Európai Uniós informális sportminiszteri értekezleten.
2010. október 21.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Csontváry-kiállítást nyitott meg Isztambulban

Magányos cédrus (1907)
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár október 20-án az isztambuli Pera Múzeumban megnyitotta a Csontváry-kiállítást. A kiállítás megrendezésére az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat keretében, a Pécs és Isztambul közötti együttműködésnek köszönhetően került sor.
2010. október 21.

Megszerettetni az olvasást, akár a világháló böngészésével

Fotó: www.digitalisgyorsnyomda.hu
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet Budapesten a Központi Statisztikai Hivatal Olvasással a tudásért című konferenciáján.
2010. október 20.

Az Országos Mentőszolgálat biztosítja az október 23-i rendezvényeket

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkára intézkedett a rendezvényt szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal egyetértésben, hogy az idei október 23-i ünnepi rendezvények egészségügyi biztosítását az Országos Mentőszolgálat saját kapacitásával, költségvetési forrásainak felhasználásával fogja ellátni.
2010. október 20.

A családi dimenzió megerősítése az Európai Unióban

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár zárszavával fejeződött be az Európai Unió Családszervezeteinek Szövetsége brüsszeli konferenciája.
2010. október 19.

Az otthonszülés szabályozásáról egyeztetett Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Dr. Szócska Miklós a mai napon a tervezett, intézeten kívüli (otthon-) szüléssel kapcsolatos jogszabályi hiányosságok megszüntetése érdekében szakmai egyeztetést tartott.
2010. október 19.

Világ- és olimpiai bajnokok ecsettel a gyermekekért

Világ- és olimpiai bajnokok ecsettel a gyermekekért
A Suzuki Ház idén is megtartja immáron hagyományosnak mondható jótékonysági árverését, melynek fővédnöke Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes és paralimpiai aranyérmes vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára.
2010. október 18.

Réthelyi Miklós miniszter nyitotta meg a Fehér Bot Hetek rendezvénysorozatot

A Vakok Állami Intézetének meghívására dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg a Hermina úti intézményben a Fehér Bot Hetek rendezvénysorozatot október 15-én, a Fehér Bot Világnapján.
2010. október 17.

Országos szakmai-módszertani konferenciát tartottak a "TF-en", az iskolai testnevelés és sport megújítására

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára köszöntőt mondott a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) által rendezett „Testkultúra a klebelsbergi kultúrpolitikában” elnevezésű országos szakmai-módszertani konferencián.
2010. október 16.

Előadást tart a mozgáskorlátozottak sportjának magyarországi helyzetéről a 3 paralimpiai aranyérmet is szerző helyettes államtitkár

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára előadást tart a „Sport and Accessibility” vagyis „Sport és Hozzáférhetőség” című programhét negyedik napján, Debrecenben.
2010. október 15.

Soltész Miklós államtitkár látogatása Devecseren

Soltész Miklós államtitkár látogatása Devecseren
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 2010. október 12-én Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkárával a timföldkatasztrófa által sújtott Devecserre utazott és látogatást tett a római katolikus plébánián, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatnál, az idősek otthonában és több nagycsaládnál.
2010. október 14.

Sürgős felhívás valamennyi diák, pedagógus és iskola részére

Fotó: H. Szabó Sándor, MTI
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, az ő tapasztalataikat is segítségül híva "Százforintos gyűjtőakciót" indítunk. Arra kérünk minden magyar diákot, pedagógust, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljon hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez. Az intézményvezetőket pedig arra kérjük, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést.
2010. október 13.

Többletforráshoz jut a járóbeteg-szakellátás

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az érintett szakmai szervezetek közös javaslatára tegnap döntött a 2010. évi járóbeteg-szakellátás miniszteri tartalékkeretének szétosztásáról.
2010. október 13.

Ezer éves a gyulafehérvári püspökség - Kiállítás és konferencia Budapesten

A gyulafehérvári Szent Mihály székesegyház (fotó: Kultúra.hu)
Kiállítást és konferenciát tartanak Budapesten a gyulafehérvári püspökség - később érsekség - ezer éves fennállásának alkalmából - közölte a szervező Teleki László Alapítvány; a kiállítást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek nyitja meg.
2010. október 12.

Szociális Szakmai Konzultáció: "Új Megegyezés 2010"

Szeretettel meghívjuk Önt a Nemzeti Együttműködés Programjának keretei között megvalósuló szociális ágazati szakmai konzultáció első állomására és az azt megelőző sajtótájékoztatóra, amelyet Nyitrai Imre helyettes államtitkár és a minisztérium főosztályvezetői tartanak Kecskeméten, október 13-án.

2010. október 12.

Halász János parlamenti államtitkár megnyitotta a Széchenyi világai kiállítást a Nemzeti Múzeumban

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum
Széchenyi István alakját államférfiként, magánemberként és az utókor emlékezetében élő mitikus személyiségként is feleleveníti a Magyar Nemzeti Múzeum október 9-től látogatható, több mint 400 történeti emléket felvonultató kiállítása.
2010. október 11.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok