2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Réthelyi Miklós a Máltai Szeretetszolgálatnál

Réthelyi Miklós a Máltai Szeretetszolgálatnál

Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meghívására ma délelőtt látogatást tett a civil szervezet budapesti, Fő utcai központjában. A meghívás apropója a gyermekek szegénységéről fogalmazott üzenet ismertetése lett volna, de a Veszprém megyei katasztrófa módosította az eredeti szándékot. A megbeszélésen elhangzott, hogy Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat elnöke délután felsőzsolcaiakkal látogat el Devecserre, az iszapömlés által sújtott faluba.
2010. október 8.

Az új oktatáspolitika támogatja a fenntartható fejlődés pedagógiáját

A környezettudatos oktatáspolitikáról és az együttműködés lehetőségéiről konzultált Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár és Fülöp Sándor, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa.
2010. október 8.

Rendezni kell a közvetlen lakossági gyógyszerellátás szabályait

A Kormány a 2010. október 6-i ülésen tárgyalt a 2006. december 29-én hatályba lépett gyógyszer-gazdaságossági törvény közforgalmú gyógyszertárak létesítésére vonatkozó szabályok gyakorlati megvalósulásáról, amelyről jogszabályi kötelezettségeinek megfelelve az Országgyűlésnek készített jelentést.
2010. október 8.

Nemzedékek kapcsolata Európában

Mozgásban az ifjúság (Millenáris, 2010. október 8-9.)
Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár előadóként vesz részt 2010. október 8-án a Millenáris Teátrumban az Európai Unió „Youth on the Move - Mozgásban az Ifjúság” című kampánynyitó rendezvényén.
2010. október 8.

A magyar kormány összehangolt munkával dolgozik a vörösiszap-katasztrófa elhárításán

A magyar kormány és az irányítása alatt álló állami szervek a vörösiszap-katasztrófa után haladéktalanul megkezdték és folyamatosan kézben tartják a védekezési és helyreállítási munkálatokat. A Budapesttől 160 km-re történt katasztrófa 3 faluban végzett közvetlen pusztítást, ahol már zajlik a kármentesítés. Orbán Viktor miniszterelnök ma személyes bejáráson járt az érintett településeken, ahol elmondta, hogy a kormány nem hagyja magára az embereket.
2010. október 7.

A magyar uniós elnökség prioritásairól tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár uniós vezetőkkel Brüsszelben

"Az Európai Uniót sokan csak gazdasági térnek tartják, de egy gazdasági tér sohasem lehet olyan tartós, mint egy spirituális tér - ennek kialakításában pedig a kultúrának és a művészeknek nagyon nagy szerepük van" - hangsúlyozta Szőcs Géza.
2010. október 7.

Az otthonszülésért tüntettek

Tegnap délután több százan tüntettek a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épülete előtt. Az otthonszülés szabályozását és az őrizetbe vett Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász szabadon engedését követelték.
2010. október 7.

Állásfoglalás az otthonszülésről

Az anya joga eldönteni, hogy gyermekét hol akarja világra hozni, de arra fel kell hívnunk a figyelmet, hogy az otthonszülés biztonságos lebonyolításának szakmai, egészségügyi és tárgyi feltételei nem adottak ma Magyarországon.
2010. október 6.

Nem lesz szükség licencvizsgára az ápolóknak

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága hatályon kívül helyezi azokat a rendeleteket, amelyek értelmében az ápolók csak úgynevezett licencvizsga birtokában adhattak volna be például intravénás injekciót vagy köthettek volna be infúziót és katétert.
2010. október 5.

Az idősek világnapja alkalmából Soltész Miklós államtitkár idősotthoni látogatásai során köszönti az időseket

Az idősek világnapja alkalmából Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje ma tíz órakor látogatást tett az óbudai Derűs Alkony Gondozóházba. Az eseményen részt vett Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és polgármesterjelöltje, Németh Szilárd országgyűlési képviselő és csepeli polgármesterjelölt valamint Müller Istvánné, a gondozóház intézményvezetője.
2010. október 1.

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjat és az "Idősekért" szakmai elismeréseket

Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjat és az 'Idősekért' szakmai elismeréseket
Az idősekért, vagyis szüleinkért, nagyszüleinkért idén legtöbbet tevőknek Réthelyi Miklós miniszter és Kontrát Károly parlamenti államtitkár az Országházban adták át a jutalmakat és elismeréseket.
2010. szeptember 30.

Elfogadhatatlan a gyermekek bántalmazása

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár elfogadhatatlannak tartja a gyermekek iskolai bántalmazását. A nevelés célja nem a félelemkeltés, hanem az egészséges erkölcsiséggel rendelkező személyiség kibontakozásának segítése.
2010. szeptember 30.

Törvényesen nem lehet cigány gyermekekről adatokat gyűjteni

Egyre több a roma magántanuló címmel több hírportálon megjelent egy írás, mikor ezt semmiféle adat nem támasztja, nem is támaszthatja alá, hiszen senki birtokában nem lehetnek olyan információk, hogy hány roma gyermek jár egy adott iskolába.
2010. szeptember 30.

A keresetet benyújtó négy kórház kártérítéséről

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy kártérítést nyújt négy kórháznak, illetve az azokat fenntartó önkormányzatoknak, mert a Nemzeti Együttműködés Kormánya diktátumok helyett megegyezésre, károkozás helyett az elmúlt évek kárainak megtérítésére törekszik.
2010. szeptember 30.

Tíz esztendős a Karitatív Tanács

Tíz esztendős a Karitatív Tanács
A polgári kormány még 2000-ben hozta létre a Karitatív Tanácsot, melyre az elmúlt években mind fontosabb szerepe hárult, hiszen egyre csak nőtt a megsegítendők száma.
2010. szeptember 29.

Idősek Világnapja

Laki Krisztina: Generációk
Az Idősek Világnapja alkalmából Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Tállai András önkormányzati államtitkár a Parlamentben adják át az Idősbarát Önkormányzat Díjat és a szakmai elismeréseket az idős emberekért sokat tevékenykedők részére. Az időskort ábrázoló "Koroltó" országos fotópályázat nyerteseinek elismerésére is ez alkalommal kerül sor.
2010. szeptember 29.

A ProArte Díj 2010 nemzetközi szekciójának meghívottja Magyarország

A ProArte Díj 2010 nemzetközi szekciójának meghívottja Magyarország

Szeptember 28-án, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában bemutatták a Premio ProArte Nemzetközi díjat, melyet kreatív, kulturális projekteken dolgozó fiatalok nyerhetnek el. A ProArte Díj 2010 nemzetközi szekciójának idei meghívottja Magyarország. Kálnoki-Gyöngyössy Márton, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkára köszöntötte a sajtó képviselőit és a kulturális projekt olasz referenseit.
2010. szeptember 29.

A magyar-lengyel kulturális együttműködés kiszélesítéséről tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a lengyel parlament alelnökével

A magyar-lengyel kulturális együttműködés kiszélesítéséről tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a lengyel parlament alelnökével
A magyar-lengyel kulturális együttműködésről tárgyalt hétfőn Budapesten Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a meghívására Budapestre érkezett Jerzy Wenderlich szejm-alelnökkel és küldöttségével.
2010. szeptember 27.

Kulturális Örökség Napjai 2010 - elkészült szellemi örökségeink első nemzeti jegyzéke

Kulturális Örökség Napjai 2010 - elkészült szellemi örökségeink első nemzeti jegyzéke
A több mint 700 helyszínen zajló Kulturális Örökség Napjai 2010 rendezvénysorozatot Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg az Andrássy Egyetemen. Az ünnepélyes megnyitón Miniszter úr emellett kihirdette a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére felvett elemeket is.
2010. szeptember 24.

Nyelvek Európai Napja - 2010. szeptember 26.

Nyelvek Európai Napja – 2010. szeptember 26.

Antonio Miloshoski külügyminiszter úrnak, az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága elnökének nyilatkozata.

2010. szeptember 24.

Október helyett tavasszal lesz diákparlament

2010. október helyett 2011 tavaszán kerül sor az Országos Diákparlament megrendezésére. A diákparlament küldötteit az új időpontról, valamint a találkozó részleteiről levélben értesíti az államtitkárság.
2010. szeptember 23.

Az iskolai támogatás folyósítása felfüggesztésének szabályozása

A hátrányos helyzetű gyermekek tankötelezettség-teljesítésének előmozdítása és a szülői felelősség erősítése érdekében a kormány módosította a családtámogatási, a gyermekvédelmi és a gyámügyi törvényeket.
2010. szeptember 22.

Európa kormányainak együtt kell fellépnie a sport tisztaságát fenyegetőkkel szemben

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára részt vett az Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban tartott összeurópai sportminiszteri értekezleten.
2010. szeptember 22.

Több mint nyolcezren látogattak el a Kormányzati Karrier Expóra

Több mint nyolcezren látogattak el a Kormányzati Karrier Expóra
A ReGeneráció névre keresztelt rendezvényen bemutatott Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a helyszínen csaknem 3 ezren jelezték jelentkezési szándékukat.
2010. szeptember 22.

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta a Szép Ernő-jutalmakat

A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár átadta a magyar drámaírók számára alapított Szép Ernő-jutalmakat.
2010. szeptember 22.

Felkészülés a 2010/2011-es influenza szezonra

Felkészülés a 2010/2011-es influenza szezonra
Képesnek kell lennünk arra, hogy járvány idején megtegyük a szükséges intézkedéseket – jelentette ki dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a 2010/2011-es influenza szezon nyitó sajtótájékoztatóján az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban. Az idei évi járványt az előző évek tapasztalatai alapján prognosztizálják a szakemberek, nem riogatni akarnak, hanem az éber készültség állapotában kellő tájékoztatással és felkészültséggel fogadni azt.
2010. szeptember 21.

Új elnök az Oktatási Hivatal élén

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár 2010. szeptember 21-én sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az Oktatási Hivatal elnöki posztját Kerpen Gábor veszi át.
2010. szeptember 21.

Dr. Sélleiné Márki Mária az OEP új főigazgatója

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 20-ai hatállyal Dr. Sélleiné Márki Máriát, a Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját nevezte ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójává.
2010. szeptember 20.

Rákóczi-szobrot avattak Franciaországban

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 18-án részt vett II. Rákóczi Ferenc fejedelem szobrának avatásán a franciaországi Yerres-ben.
2010. szeptember 20.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok