2024. február 22.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Dr. Mártai István az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója

Dr. Mártai István az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója

A mai napon Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a mentők Markó utcai Dísztermében, a sajtó jelenlétében nevezte ki Dr. Mártai Istvánt az Országos Mentőszolgálat főigazgatójává.
2010. szeptember 16.

Folytatódik a görög műkincsek vizsgálata

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára Görögországban a 75. Szaloniki Nemzetközi Vásáron történt szeptember 11-12-ei látogatása során megbeszélést folytatott hazánk görögországi nagykövetével a Szépművészeti Múzeumban őrzött ógörög műtárgyak visszaadásának lehetőségeiről is. Ezzel kapcsolatban félreérthető hírek jelentek meg.
2010. szeptember 15.

Nem tilos a különóra

Az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjának (továbbiakban Alapprogram) azon rendelkezése, mely szerint „A teljes óvodai életet magában foglaló foglalkozások mindegyikét óvodapedagógus tartja” több félreértést szült, melyeket az Oktatási Államtitkárság a következőkben kíván tisztázni.
2010. szeptember 13.

Szabálytalanságok sorát tárta föl a Nemzeti Erőforrás Minisztérium

A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat belső ellenőrzése során megdöbbenve tapasztalta, hogy az előző kormányzat örökségvédelmi szakszolgálatának bevételei és kiadásai gyanúsan alultervezettek, a költségvetési tervezés nem felel meg az államháztartás működési rendjéről szóló kormányrendelet irányelveinek.
2010. szeptember 8.

Aláírták az első feltárási szerződést a régészeti örökség védelmét biztosító új rendszer szerint

Szeptember 8-án a Magyar Nemzeti Múzeumban írták alá az M43-as autópálya Makó–Csanádpalota közötti szakasza megépítésének próba- és megelőző régészeti feltárásáról szóló szerződést.
2010. szeptember 8.

Vitairat a közoktatási és felsőoktatási törvényről

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságának vitairata, melyben cáfolja, hogy a szeptember 7-én több hazai internetes portálon autentikusként közzétett tervezet a kidolgozás alatt álló új közoktatási és felsőoktatási törvény javaslata vagy annak kivonata lenne.
2010. szeptember 8.

Munkácson ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia

Munkácson ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia

2010. szeptember 4-én, Munkácson, a városháza üléstermében tartotta ülését a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK), amelyen 8 régióból 31 szervezet képviselője vett részt.
2010. szeptember 7.

Kutatók éjszakája 2010

Kutatók éjszakája 2010
2010. szeptember 24-én ismét megrendezi a Kutatók Éjszakáját a Tempus Közalapítvány, 18 felsőoktatási intézmény, 5 kutatóintézet és számos más partner. 23 városban több mint 800 kutató és tudományos munkatárs várja a látogatókat tudományos-szórakoztató programok százaival. A hazai rendezvényekről összeállított teljes körű programajánló a Tempus Közalapítvány által fenntartott honlapon található.
2010. szeptember 7.

A Debreceni Egyetemen is megnyitották a 2010/2011-es tanévet

A Debreceni Egyetemen is megnyitották a 2010/2011-es tanévet
A Debreceni Egyetemen (DE) tanévnyitó ünnepségén szeptember 5-én beszédet mondott Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője.
2010. szeptember 6.

Visegrádon kitárult Mátyás Király Mesekapuja

Visegrádon kitárult Mátyás Király Mesekapuja
Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter és más meghívott díszvendégek jelenlétében 2010. szeptember 3-án délután ünnepélyesen megnyitották a visegrádi Mátyás Király Történelmi Játszóparkot.
2010. szeptember 6.

"Nyitott elme és szív kell" - Réthelyi Miklós miniszter úr üzenete a Semmelweis Egyetem tanévnyitóján

Fotó: Semmelweis Orvostudományi Egyetem
A hivatás, az erkölcs és a szakmai tisztesség voltak a hívószavak a Semmelweis Egyetem 241. tanévnyitó ünnepségén, szeptember 5-én, vasárnap délelőtt a Kongresszusi Központban. Az ünnepségen díszbeszédet mondott Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter is, aki maga is az orvostudományi egyetem professzora, 1991 és 1995 között pedig az intézmény rektori tisztségét is betöltötte.
2010. szeptember 6.

Bernáth Ildikó kinevezése fogyatékosságügyi miniszteri biztossá

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium kiemelten fontos ügyként kezeli a fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek helyzetét. Ezért Réthelyi Miklós miniszter Bernáth Ildikót fogyatékosságügyi miniszteri biztossá nevezte ki.
2010. szeptember 3.

Átalakuló szakmai kollégiumok

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Dr. Szócska Miklós ma bejelentést tett a szakmai kollégiumok átalakításával kapcsolatosan.
2010. szeptember 2.

Csak lehetőség lesz a "nulladik évfolyam"

Az új oktatásirányítás egyik legfontosabb feladatának tartja a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását, esélyegyenlőségük biztosítását. Kutatási adatok azt bizonyítják, hogy az integrációt diktatórikusan erőltető – sok tízmilliárd forintot felemésztő – korábbi kormányzati oktatáspolitika megbukott, eredménytelensége mérsékelten igazolható.
2010. szeptember 2.

A jövőben módosul a doppingszabályozás

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára és Rune Andersen, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nemzetközi jogharmonizációért felelős igazgatója zártkörű szakmai megbeszélést folytatott a hazai doppingellenes szabályozás aktuális kérdéseiről. A konzultáció témája a magyar doppingellenes szabályozás felülvizsgálata és a nemzeti doppingellenes program áttekintése, valamint a magyar doppingellenes intézményrendszer ezekkel összhangot biztosító módosítása volt.
2010. szeptember 1.

Több mint 11 ezren kerültek be pótfelvételivel az egyetemekre

A mai napon lezárult a felsőoktatási pótfelvételi eljárás és a felsőoktatási intézmények a központi informatikai rendszer segítségével meghatározták a ponthatárokat.
2010. augusztus 27.

Átadták a Trefort Ágoston-díjakat

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára 2010. augusztus 23-án adta át a Trefort Ágoston-díjat azoknak a minisztériumi és intézményi dolgozóknak, akik nem oktatói tevékenységet folytatva az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek.
2010. augusztus 27.

Réthelyi Miklós az ATEE éves konferenciájának védnöke

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitja meg a tanárképzők európai szervezete, az Association for Teacher Education in Europe, 35. éves konferenciáját Budapesten az ELTE Egyetem tér 1-3. szám alatti épületében augusztus 26-án 18.30 órakor.
2010. augusztus 26.

Nemzeti tanévnyitóra készül az új oktatásirányítás

Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár augusztus 26-án, 10 órakor az oktatáspolitikában várható változtatásokról tartott sajtótájékoztatót.
2010. augusztus 26.

Réthelyi Miklós miniszter köszöntötte az úszó EB érmeseit

Réthelyi Miklós miniszter köszöntötte az úszó EB érmeseit

Elismerő szavakat hallhattak, s oklevelet vehettek át a vasárnap zárult budapesti vizes Európa-bajnokság érmes magyarjai Réthelyi Miklóstól, a nemzeti erőforrás minisztertől csütörtökön.
2010. augusztus 19.

Beérkeztek a kórházak konszolidációját felmérő adatlapok

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának kérésére a fekvőbeteg ellátó intézmények mindegyike kitöltötte és visszaküldte a pénzügyi helyzetét felmérő adatlapot. A beérkező adatok kiértékelése, illetve az esetlegesen felmerülő hiányok pótlása jelenleg is zajlik.

2010. augusztus 10.

Megkezdte a 700 millió elosztását a MOB, 31 szövetség már szerződött

Budapest, 2010. augusztus 7., szombat (MTI) - A Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte a plusz 700 millió forintos állami támogatás elosztását, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága átutalta a szervezetnek az összeget, s az pénteken már meg is érkezett a MOB számlájára. Eddig az érintett 42 szövetség közül 31 kötötte meg a MOB-bal az erre vonatkozó szerződést.

2010. augusztus 9.

A mentőkhöz vezetett Schmitt Pál első útja államfőként Fotógaléria

A budapesti Markó utcai mentőpalota fennállásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre látogatott el első államfői útján Schmitt Pál. A rendezvényen az infokommunikációs államtitkár közölte, többmilliárdos forrásból korszerűsödhet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésirányítási és segélyhívási rendszere.

2010. augusztus 7.

A kormány új alapokra helyezi a régészeti örökség védelmének rendszerét

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum (www.hnm.hu)

Új alapokra helyezi a kormány a régészeti örökség védelmének rendszerét, mondta Kálnoki-Gyöngyössy Márton a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális helyettes államtitkára szerdán, a Magyar Nemzeti Múzeumban. A régészeti feltárások az átalakított rendszerben felgyorsulnak, költséghatékonyabbak lesznek, a beruházásokat sem lassítják le.
2010. augusztus 4.

Réthelyi Miklós a ConCordia nyílt napján

Dr. Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tárcavezetője augusztus 8-án vasárnap Nagykovácsiban részt vesz a 10. Közép-európai Cserkésztalálkozó, a ConCordia 2010 nyílt napján. A találkozó augusztus 2-án hétfőn nyitotta meg kapuit, záró ceremóniája augusztus 11-én lesz Budapesten, a Szent István Bazilika előtti téren.
2010. augusztus 3.

Jankovics Marcell szerdán veszi át kinevezését Fotógaléria

Augusztus 1-jétől Jankovics Marcell Kossuth-díjas filmrendező tölti be a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) bizottságának elnöki tisztét, kinevezését dr. Réthelyi Miklóstól, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tárcavezetőjétől augusztus 4-én, 17 órakor veszi át. A rajzfilmrendező az első Fidesz-kormány idején 1998 és 2002 között már betöltötte az NKA elnöki tisztét.
2010. augusztus 3.

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok