2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Angliai drámafesztivál magyar sikerrel

2007. április 11.
Első alkalommal mutatkozott be magyar társulat az ötven éves hagyománnyal rendelkező angliai National Student Drama Festival-on (NSDF). Az április első hetében zajló eseményre - ahogy arra a neve is utal - hosszú ideig csak brit fiatalok érkeztek, ám idén hazánk mellett Kína, Románia és Fehéroroszország ifjú tehetségei is meghívást kaptak. Mezei Kinga, Nagypál Gábor és Mezei Szilárd nagy sikerrel képviselték hazánkat Scarborough-ban.
Angliai drámafesztivál magyar sikerrel

"Azzal, hogy kinyitjuk a kaput új országok tehetségei előtt, elsősorban szeretnénk hozzájárulni a különböző országok közötti párbeszéd erősítéséhez, és lehetőséget teremteni a közönségnek, a diákoknak és a társulatoknak, hogy belelássanak eddig kevésbé ismert kultúrákba, mely szakmailag is inspiráló lehet. Ez a találkozó csupán kezdő állomása a jövőbeni együttműködéseknek és közös produkcióknak" - vallja Milan Govedarcia, az esemény egyik fő szervezője.

Mezei Kinga
Mezei Kinga

A fiatal magyar színházi rendező Mezei Kinga, a színész-rendező Nagypál Gábor, valamint a zeneszerző-színész-rendező Mezei Szilárd képviselték hazánkat, és mutatták be a magyar kortárs színjátszás egy szeletét a közönségnek és a szakmának. Az ismert angol színházi rendezőkből és színészekből álló zsűri tagjai egykor maguk is a bemutatkozó társulatok tagjaiként érkeztek a fesztiválra, azóta azonban a szakma legnagyobbjai között tartják őket számon. A magyar trió produkciója nem csak a közönség és a diákok, hanem a bírák tetszését is elnyerte, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy a 2008-as seregszemlén is találkozhatunk magyar résztvevőkkel.

Nagypál Gábor
Nagypál Gábor

A fesztivál szervezésében a londoni Magyar Kulturális Központ is segitséget nyújtott az NKA támogatásával. A fiatal művészek a Young Talents in Focus rendezvénysorozat keretén belül érkeztek a szigetországba, mely az Oktatási és Kulturális Minisztérium kilenc országban zajló programsorozatának része.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok