2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Budapest Bridge - Brussels nemzetközi paralimpiai sportfilm fesztivál a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben

2007. február 21.
A paralimpiai mozgalmat és az egyenlő esélyek megvalósításáért folytatott küzdelmet mutatják be filmeken, fotókon, rajzokon és kerekasztal-beszélgetéseken a Brüsszeli Magyar Intézetben 2007. március 26. és 28. között a Budapest Bridge - Brussels rendezvényen.
A Budapest Bridge - Brussels nevű kezdeményezést a Magyar Paralimpiai Bizottság, az Európai Parlament Fogyatékossággal Élők Ügyeivel Foglalkozó Pártközi Munkacsoportja és a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet a "2007 - Egyenlő Esélyek Mindenki Számára Európai Év"-hez kapcsolódva indította el.

Az eszmecserék témája a mozgássérültek hétköznapjai, a társadalomba való beilleszkedésük és az európai döntéshozók szerepének gyakorlati vonatkozásai az egyenlő esélyekkel kapcsolatban.

A képzőművészeti és filmes alkotásokat első ízben Budapesten, 2006. márciusában az Első Nemzetközi Paralimpiai Sportok Filmfesztiválja keretében mutatták be. A fesztivállal egy időben megrendezett kiállításon Pintér Márta fotográfus mozgássérült gyerekekről készített felvételeit, díjnyertes gyermekrajzokat és a Magyar Távirati Iroda sportfotóit láthatják a látogatók. A több mint 15 országból érkezett filmek között cseh, kínai, vietnami, belga, amerikai, német, görög, izraeli portrék, riportok, dokumentumfilmek szerepelnek. A fesztivált Ponyiczky László Athén 2004 című fesztivál-nyertes filmje zárja.

A rendezvénysorozatot Evangelia Tzampazi, a Görög Paralimpiai Bizottság tagja nyitja meg, a házigazdák Kósáné Kovács Magda európai parlamenti képviselő és Petőcz György, a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet igazgatója. Jelen lesz Jan Jarab, az antidiszkriminációért és esélyegyenlőségért felelős biztos munkatársa és Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. A kerekasztal beszélgetések résztvevői között találhatjuk Schmitt Pált, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Szilák Ágnest, a Magyar Paralimpiai Bizottság titkárát, Nico Verspeelt-t, a Belga Paralimpiai Bizottság titkárát, Franco Seminara belga szenátort, Christopher Heaton-Harrist és Richard Howitt-t, a Az Európai Parlament Fogyatékossággal Élők Ügyeivel Foglalkozó Pártközi Munkacsoportjának tagjait.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok