2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Budapesten találkoznak a visegrádi országok kulturális miniszterei

2007. január 11.
Budapest ad otthont a visegrádi országok kulturális miniszterei tizenhatodik találkozójának, melynek házigazdája Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
Hiller István meghívására a csütörtökön kezdődő kétnapos megbeszélésre a várakozások szerint Budapestre látogat Marek Madaric szlovák kulturális miniszter, Petra Smolikova, cseh kulturális miniszterhelyettes, valamint Krzysztof Olendzki, lengyel kulturális államtitkár.

A visegrádi országok kulturális miniszterei arról tárgyalnak, hogy az európai közösség sokszínű kulturális kínálatában hogyan tudnak egymással és a közösség többi tagjával is folyamatos és dinamikus párbeszédet kialakítani.

A miniszteri találkozó keretében beszámolók hangzanak el a négy ország azon nemzeti programjairól, amelyekkel az Európai Unió "2008 a Kultúrák közötti párbeszéd éve" címmel indított kezdeményezéséhez csatlakoznak.

Szó lesz arról is, miként lehet a kulturális fejlesztéseket a település- és régiófejlesztési programok alapjává tenni, és ezen belül megtalálni egy-egy térség kitörési pontjait. Ezen projektek szakmai megalapozására az OKM kezdeményezésére Magyarországon kulturális alapú városfejlesztési és városkutatási program indult.

Csütörtökön este a négy ország legtehetségesebb fiatal jazz-zenészeiből alakult nyolctagú együttes lép fel, az Uránia Filmszínházban pedig a résztvevő országok képzőművészeinek tárlata tekinthető meg.

A kulturális miniszterek tanácskozása közös nyilatkozat aláírásával ér véget a Magyar Tudományos Akadémián péntek délután.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok