2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Geometrikus szecesszió Londonban

2007. május 30.
Jovánovics Tamás fiatal magyar képzőművész Geometrikus szecesszió, avagy átmenet a múlt és jelen közt című kiállítása látható június 22-ig a Londoni Magyar Kulturális Központban.
Geometrikus szecesszió, avagy átmenet a múlt és jelen közt

Jovánovics Tamás, a 33 éves művész kiállításával átváltoztatta az intézet több mint 100 éves kamaratermét, figyelve arra, hogy az épület műemléki védettséget élvez. A londoni magyar intézet a Covent Garden és a West End színházi negyed határvonalán, a Vaudeville színház egyik szárnyában található.

A jelenleg Londonban alkotó művész festményei mellett térspecifikus installációt is láthatnak az érdeklődők. A kamaraterem plafonjára szerkesztett modern alkotás az eklektikus díszítést még jobban kiemeli, ugyanis élfestést, angolul "Edgepaiting"-et alkalmazott. Ez a díszítés nem ismeretlen a művészettörténetben, a brüsszeli Art Nouveau stílusú házaknál lehet megfigyelni. Ez a fajta festési stílus kitágítja a teret, erősen megidézi a késő barokk, klasszicista enteriőrökben alkalmazott díszfestő eljárásokat. A művész ezt a módszert először olaszországi tanulmányútján próbálta ki. Egy torinói nagypolgári lakás előszobáját alakította át élfestéssel.

Jovánovics Tamás 1997-ben szerzett diplomát a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, majd Franciaországban, Olaszországban és most Nagy-Britanniában tanul tovább.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok