2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A kulturális sokszínűségről tárgyalnak a bukaresti délkelet-európai csúcstalálkozó résztvevői

2007. június 7.
A kulturális sokszínűség és a regionális szintű kulturális együttműködés kérdéseit vitatják meg csütörtökön Bukarestben a délkelet-európai országok bukaresti csúcstalálkozójának résztvevői.
"A kulturális sokszínűség - híd a kulturális örökség és a jövő kultúrája között" címet viseli az a csúcstalálkozó, amely csütörtökön kezdte meg munkáját Bukarestben az államfői hivatalnak otthont adó Cotroceni-palotában. A házigazda maga Traian Basescu államfő.

A találkozón Boris Tadic szerb, Branko Crvenkovszki macedón, Stjepan Mesic horvát, Nebojsa Radmanovic bosznia-hercegovinai és Filip Vujanovic montenegrói elnök van jelen. Albánia, Bulgária, Görögország, Magyarország és Törökország államminiszteri vagy államtitkári szinten képviselteti magát. Magyarországról Bogyay Katalin, az Oktatási és Kulturális Minisztérium nemzetközi szakállamtitkára vesz részt a tanácskozáson, ahol a délután folyamán fel is szólal.

A bukaresti esemény a délkelet-európai államfők regionális találkozóinak a sorába illeszkedik, ezeket az UNESCO és az Európa Tanács égisze alatt szervezik rendszeresen. Így a találkozón jelen van Macura Koicsiro, az UNESCO főigazgatója, akárcsak Terry Davis, az Európa Tanács főtitkára.


(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok