2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Lesznai Anna és kora - kiállítás és konferencia

2007. március 12.
Lesznai Anna írónő életművéről és koráról rendeznek konferenciát a Collegium Hungaricum Berlinben 2007. március 13-án. A rendezvény ahhoz az írónőt bemutató kiállításhoz kapcsolódik, amely január 24-én nyílt a CHB-ben.
A korabeli tárgyi világ gondos kialakítása a tárlaton, a könyvek és a képzőművészeti munkák nem csak Lesznai életének közvetlen környezetét érzékeltetik, hanem egy korhangulatot, a huszadik század első felének budapesti irodalmi életét is. A kiállítás a Petőfi Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Hatvany Múzeum, a berlini Asenal kiadó és a Collegium Hungaricum Berlin közös munkája.

Az előadók főként Lesznai Anna berlini és budapesti kapcsolatairól, baráti társaságának olyan híres tagjairól beszélnek, mint Balázs Béla, Lukács György, Jászi Oszkár és Tihanyi Fülep Lajos.

Az előadásokat Passuth Krisztina, Lia Lindner, Peter Moses-Krause, Török Petra, Barki Gergely, Szilágyi Judit, Borgos Anna, Gantner Brigitta Eszter és Fehéri György tartja. A nap végén az Arsenal Kiadótól Peter Moses-Krause és a fordítók, Hecker András és Russy Ilka bemutatják Lesznai meséskönyvét, amely 2007 tavaszán az Arsenal Kiadónál jelenik meg.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok