2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar filmmel indul a litvániai nemzetközi filmfesztivál

2007. szeptember 19.
Szeptember 28. és október 7. között kerül sor Kaunasban, Litvánia második legnagyobb városában arra a filmfesztiválra, amelynek nyitófilmje Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása. A filmet a rendező jelenlétében vetítik.
Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című művének nemzetközi premierje a Cannes-i Filmfesztiválon volt, majd számos nemzetközi seregszemle programjába kapott meghívást és később francia, török, szlovák, cseh és szlovén elismerésekben részesült. A film a rendező harmadik játékfilmje, amelyért a 37. Magyar Filmszemle fődíját és a külföldi kritikusok díját megosztva kapta. Magyarország ezt a filmet nevezte az Oscar-díj 2007. évi "legjobb idegen-nyelvű film" kategóriájában.
 
Az önéletrajzi indíttatású műben a rendező saját gyermek- és öccse felnőttkorát dolgozza fel, valamint még két ismerőse élet-eseményeiből merít, amelyek alapján megrázó történetben mutatja be egy őstehetség tornászfiú életét a kora harmincas éveiig.
 
A film kaunasi bemutatására és a rendező jelenlétére a Tallinni Magyar Intézet közreműködésével és támogatásával kerül sor.
 
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok