2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar kiállítással ünneplik az Európai Unió jubileumát Delhiben

2007. június 12.
A Római Szerződés aláírásának 50. évfordulója alkalmából "Együtt 1957 óta" jelszóval egy sor rangos kulturális esemény zajlik Delhiben, amelyeken az Európai Unió tagországai közösen mutatják be kultúrájuk legjavát.
A Delhiben működő Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ számára nagy megtiszteltetés, hogy az ünnepi programsorozat legkiemelkedőbb rendezvényei közé beválasztották az intézet által kezdeményezett, két magyar festőművész, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet műveiből rendezett, ma megnyíló nagyszabású kiállítást is. Az Álmok Itáliában című tárlatot a DMTKK az Európai Bizottság Delegációjával, az Olasz Kulturális Intézettel és az Indira Gandhi Művészeti Központtal közösen rendezi.

Sass Brunner Erzsébet (1889-1950) és leánya, Brunner Erzsébet (1910-2001) Nagykanizsán született. 1929 májusában indultak el Magyarországról, hogy Indiába utazzanak. Útközben fél évet töltöttek Olaszországban, majd Líbián és Egyiptomon átutazva érkeztek Indiába, ahol további életük nagy részét töltötték, s ahol a mai napig nagy megbecsülés övezi művészetüket.

A kiállítás a két festőművész Itáliában, 1929-ben született alkotásainak a legjavát vonultatja fel, ugyanakkor ízelítőt nyújt az utazás előtt Magyarországon, illetve a megérkezésük után Indiában festett képeikből is. A kiállítást Ambika Soni indiai kulturális miniszter nyitja meg Dr. Pálmai Géza magyar és Antonio Armellini olasz nagykövet jelenlétében.

Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet emlékének a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ az utóbbi időben számos programot szentelt. Április 30-án Nainitalban, a két festő sírjánál rendeztek koszorúzási ünnepséget, május 17-én pedig a Barodai Múzeum és Képtárban nyílt kiállítás azokból a képekből, amelyeket a két művész 1938 és 1942 között ott festett. Június 23-án Budapesten, a Múzeumok Éjszakáján, a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeumban nyílik újabb Brunner-kiállítás azokból a képekből, amelyek nemrégiben kerültek a két művész hagyatékából Budapestre.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok