2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Kulturális Napok Chandigarhban

2007. december 19.
Az indiai Chandigarh városában 2007. december 12. és 17. között nagy sikerű kulturális programsorozatot rendezett a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ.

A világhírű francia építész, Le Corbusier által tervezett fiatal indiai város nem először adott helyet magyar kulturális eseményeknek. Minden korábbi sikert felülmúlt azonban az a lelkesedés, amellyel a helyi sajtó Marouan Benabdallah magyar-marokkói pianista december 12-i nyitókoncertjét fogadta. Le Corbusier híres ottani múzeumépületének előadótermében lezajlott koncerten a Kodály, Debussy és Liszt műveiből adott hangversenyről a város gyakorlatilag valamennyi sajtóorgánuma fényképes cikkben számolt be, igazi sztárként ünnepelve a fiatal művészt.

Másnap a Chandigarh Film Society által szervezett Magyar Filmnapokkal folytatódott a programsorozat, amelynek keretében Herendi Gábor Lora, Deák Krisztina Miskolci boniésklájd, Gárdos Péter Az igazi Mikulás és Szász János Ópium - Egy elmebeteg nő naplója c. filmjét vetítették.

A rendezvénysorozat megnyitóján megjelent Mrs. Harjinder Kaur, Chandigarh polgármestere, Vivek Atri, Pandzsáb állam turisztikai államtitkára, és a város számos más vezető személyisége, közöttük a 99 éves magyar származású Mrs. Fori Nehru, az egykori miniszterelnök közeli rokona.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok