2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar romafesztivál Újdelhiben

2007. január 9.
A romák Magyarországon címmel Ardó Zsuzsa fotóiból nyílt kiállítás az Indira Gandhi Nemzeti Művészeti Központban a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ közös szervezésében, a Roma Fesztivál keretében.
Újdelhiből Lázár Imre, a kulturális központ igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a romák évszázadokkal ezelőtt Indiából, a mai Radzsasztán területéről vándoroltak be Európa sok országába, köztük Magyarországra is, és ma már Európa legnépesebb kisebbségét alkotják.

A kiállításon a Budapesten és Londonban diplomázott Ardó Zsuzsa fiatal író, fotóművész képeivel a Budapesten és a Duna menti településeken élő romák életébe nyújt bepillantást. A tárlatot január 15-től a magyar kulturális központban láthatják az érdeklődők.

Az igazgató elmondta még, hogy szerdán Shyamala Devi professzor tart előadást a romák eredetéről, a társadalmi, gazdasági és kulturális helyzetükkel foglalkozó kutatások eredményeiről. Csütörtökön a Bartók Zenei Klubban lemezekkel illusztrált bemutatót tartanak a roma népzenéről és a cigányzenéről.

A jövő hétfőtől január végéig pedig roma témájú magyar filmekből rendeznek fesztivált. Bemutatják Pejó Róbert Pashamende, Sára Sándor Feldobott kő, Gyarmathy Lívia Koportos, Gyöngyössy Bence Romani kris - Cigánytörvény, Kamondi Zoltán Kísértések és Gauder Áron Nyócker című alkotását - tette hozzá Lázár Imre.


MTI
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok