2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar Siker a Meteorit Nemzetközi Művészeti Fesztiválon

2007. június 11.
A Meteorit Fesztivál Szlovákia egyik legnagyobb nemzetközi művészeti találkozója. Idén harmadszor rendezték meg Gútán (Kolarovo) 2007 június 2-10 között. A nemzetközi zsűri a Hólyagcirkusz Társulat előadását ítélte a legjobbnak.
A Meteoritot az teszi egyedivé, hogy a professzionális társulatokon kívül bemutatkozási lehetőséget biztosít fiatal, tehetséges, fogyatékkal élő, vagy mások segítségére szoruló művészeknek is.

A fesztivál céljai közé tartozik az európai országok közötti kulturális együttműködés elősegítése, olyan színházi társulatok bemutatása, amelyek fontos szerepet játszanak saját országuk kulturális életében.

A színházi versenyprogramon, illetve a fogyatékkal élők társulatainak produkcióin kívül a fesztivál ideje alatt gyermekprogramok, koncertek, kiállítások, workshopok, utcaszínházak, versenyprogramon kívüli színházi produkciók, táncszínházak szórakoztatták a nagyérdeműt egy héten keresztül.

A Színházak nemzetközi versenyprogramjában idén 7 ország (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Ausztria, Németország, Hollandia, Szlovákia) képviseltette magát egy-egy produkcióval. A nemzetközi zsűri a Hólyagcirkusz Társulat Keserű bolondok című darabját ítélte a legjobbnak. Ez volt a Hólyagcirkusz Társulat szlovákiai bemutatkozásának harmadik állomása. A produkció, akárcsak a többi fellépő magyar művész - Vázsonyi János szaxofonművész, Ficsku Pál író és a Nemadomfel együttes - a Pozsonyi Magyar Intézet támogatásával érkezett a fesztiválra.

Bővebb információ: www.festivalmeteorit.com
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok