2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar tehetség London egyik leglátogatottabb fesztiválján

2007. június 4.
Etsey Katalin lantművész lép fel a 2003-ban útjára indított City Showcase fesztiválon, ahol olyan előadókat fedeztek fel az elmúlt évek alatt, mint például Amy Winehouse, Catrin Finch, Jemima Phillips, Oduo, Hot Chip, Keane, Razorlight, Seth Lakeman, Ray LaMontagne vagy a Sway.
Etsey KatalinEtsey Katalin (képünkön) fiatal magyar lantművész június 7-én lép fel London egyik legsokszínűbb zenei fesztiválján, a City Showcase-en. A Debrecenben született művész jelenleg a londoni Royal College of Music növendéke. Az eredetileg biológus végzettségű Etsey Katalinnak londoni tartózkodása alatt már többször volt alkalma bemutatkozni a brit közönségnek nemcsak a fővárosban, hanem Nagy-Britannia nagyobb városaiban is. A fesztivált követően Svédországi turnéra indul Eva Karell szoprán énekesnővel, akinek neve ugyancsak feltűnik a fesztiválon fellépő művészek között.

A City Showcase-t minden évben június első hetében rendezik meg a brit fővárosban. A koncertek ingyenesen látogathatók napközben és este egyaránt London több helyszínén - mint például a legendás The Fly, Embassy Club, The Grill Room, The Social and The Metro Club - , hogy csak néhányat említsünk. A rendezvény fő célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a szakma megismerkedjen a fiatal tehetségekkel. A fesztiválon minden zenei műfaj megtalálható - a rocktól a klasszikusig, a bluestól a jazzig. A négynapos rendezvényen nemzetiségi estéket is szerveznek, melyeken az adott országok előadói lépnek fel.

A fesztivál szervezői minden évben megbíznak egy fiatal zeneszerzőt, hogy komponáljon egy új művet, melyet a rendezvényen hallhat először a közönség. Idén Amy Dickson (szaxofon) adja elő Adam Melvin legújabb szerzeményét, melyet kimondottan a fesztiválra komponált.

A non-profit fesztivált 2003 óta rendezik meg a brit fővárosban a Mayor of London és a Visit London támogatásával. A rendezvény mögött ezen kívül olyan szponzorok állnak, mint a Carnaby (www.carnaby.co.uk), ASCAP, BBC Asian Network, Digital Fusion, Gibson Guitars, PPL, Regent Street Association, Sonicbids, Willott Kingston Smith, Xfm, Robertson Taylor, PRS Foundation, Music Week, SongLink, Record of The Day and Billboard.

Estey Katalin fellépését a londoni Magyar Turisztikai Iroda, valamint a Magyar Kulturális Központ is támogatja.


(Londoni Magyar Kulturális Központ)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok