2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyar újságírók jártak Izraelben

2007. június 19.
18 újságíró vehetett részt az izraeli Yad Vashem Intézet, valamint a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében a "Megemlékezés és a Holocaust öröksége" című egyhetes szemináriumon Jeruzsálemben.
A magyar média valamennyi ágát képviselő szerkesztők és riporterek látogatásuk keretében találkoztak Aliza-Bin Noun-al, Izrael leendő magyarországi nagykövetével és Gyenge Andrással, hazánk izraeli nagykövetével. Tel-Avivban pedig fogadta őket Ron Huldai, a város polgármestere. Ezeken a beszélgetéseken átfogó képet kaptak a közel-keleti helyzetről.

A történelemtanárok számára már 10 éve rendszeresen megrendezett képzéshez hasonlóan az újságírók első ilyen módon szervezett delegációjának tagjai előadásokat hallgattak meg a Holocauszt történelmi, oktatási, művészeti kérdéseiről. Az előadók szóltak többek között a modern antiszemitizmusról, a két világháború közötti Magyarország történetéről, a Holocauszt tagadásról, a náci háborús bűnösök igazságszolgáltatás elé állításáról. A beszélgetések mellett az újságírók meglátogatták a Yad Vashem Intézet emlékhelyeit: a "Gyermek Emlékművet", a "Hitközségek Völgyét" és a Történeti Múzeumot is.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok