2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Magyarul tanulnak a Kékszakállú énekesei

2007. március 29.
Egyedülálló vállalkozásba fogott Sztara Zagora, Dél-Bulgária egyik legnagyobb városának operaháza: Bartók Béla Kékszakállú herceg vára című operáját koncert-változatban, magyarul adja elő szombaton két bolgár művész.
A Sztara Zagora-i Opera a kolozsvári, IV. Bartók Béla Karmesterversenyre készülve nemzetközi szemináriumot szervez operakarmesterek számára. Ebből az alkalomból hangzik el a Kékszakállú herceg vára című Bartók-opera koncertváltozata Rozalina Kaszabova és Alekszandr Krunev előadásában - mondta el Arató György, a Szófiai Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

A szófiai intézet küldött magyar nyelvtanárt Sztara Zagorába, hogy segítse az operaénekesek produkcióját - tette hozzá az igazgató.

Rozalina Kaszabova mezzoszoprán előbb hegedűtanszakon szerzett diplomát a szófiai Pamcsó Vladigerov Zeneakadémián, majd 1996 után Alekszandrova Milcsevánál énekelni tanult.

Alekszandr Krunev 1990-ben végzett a szófiai Zeneakadémián, és jelenleg is a plovdivi operaház szólistája. Bulgárián kívül fellépett a többi között az Egyesült Államokban, Németországban, Japánban, Angliában és Svájcban.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok