2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A Nyelvek Európai Napja Budapesten

2007. szeptember 11.
A Nyelvek Európai Napjának központi rendezvénye 2007. szeptember 26-án lesz az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.
Az Országos Idegennyelvű Könyvtárban tartják meg a minden évben megrendezett Nyelvek Európai Napjának idei főrendezvényét 2007. szeptember 26-án, délelőtt 10 és este 10 óra között. Az idei nyílt nap az Európai tudás - európai könyvtár című konferenciával veszi kezdetét, amelynek témája többek között a stratégiai fejlesztések szerepe a könyvtárügyben. A konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete a könyvtáros életpálya vonzóbbá tétele, és a szakma társadalmi elismertségének erősítése érdekében hagyományosan rendezvénysorozatot szervez. Idén Csabonyi Klára festőművész, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár munkatársának képeiből összeállított kiállítást mutatják be. A nyílt napon a közönség minden évben megismerkedhet egy hazai nemzetiség kultúrájával. 2007-ben a német nemzetiség mutatkozik be különböző előadásokkal.

Az OIK két éve nagysikerű programokat szervez a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével együttműködve. A szervezők idén is teret adnak a siket és nagyothalló fiatalok jelnyelvi tolmácsolásban előadott művészi produkciójának. Az OIK a Nyelvek Európai Napja és az Orosz Nyelv Éve alkalmából műfordítás-pályázatot hirdetett fiatal, önálló kötettel nem rendelkező fordítók számára. A kiírásra 41 pályamű érkezett. A nyílt napon tartják a pályázat értékeléssel egybekötött díjátadóját.

A rendezvényre kilátogatók megismerkedhetnek az eszperantó nyelvvel, reneszánsz és barokk zenéket hallgathatnak. A rendezvény a Palya Bea Quintet koncertjével zárul. A nyílt nap fővédnöke Hiller István oktatási és kulturális miniszter.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok