2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pavlovits Dávid gitárkoncertje Moszkvában

2007. december 18.
2007. december 13-án Pavlovits Dávid adott felejthetetlen gitárkoncertet a moszkvai Magyar Kulturális Központ Tükörtermében.

Pavlovits Dávid korosztályának kiemelkedő gitárosa, akinek a kritikusok már évekkel ezelőtt nagy karriert jósoltak. Rendkívül színes egyéniség, amelyről pályája, fantasztikus nyelvi készsége mellett - kilenc nyelven beszél folyékonyan, többet anyanyelvi szinten -, és persze briliáns gitárjátéka tanúskodik.

1993 óta rendszeresen koncertezik, fellépett Európa szinte valamennyi országában, kulturális központokban adott szólóesteket. Többször szerepelt nemzetközi zenei és kulturális fesztiválok vendégeként, illetve zsűritagként, rendszeresen tart mesterkurzusokat Magyarországon és külföldön. A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán tanít kamarazenét és gitárt, a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál létrehozója és művészeti vezetője.

A moszkvai Magyar Kulturális Központ Tükörtermében tartott koncertjének programjában John Dowland Fantáziák, J.S. Bach Chaconne (a d-moll partitából), M. Castelnuovo-Tedesco 2 Goya Caprices, I. Albeniz Cadiz, Sevilla, Rózsa Miklós Sonata for guitar című darabokon kívül a művész az Ametisztek és az Ujjlenyomatok című saját szerzeményeit is hallhatta a közönség. Pavlovits Dávid elegáns és virtuóz gitárjátékát megilletődve hallgatta a közönség, és csak többszöri ráadás után engedte el. Ez a koncert egyike volt a Magyar Kulturális Központban rendezett őszi hangversenysorozatnak, ahol a közönség a kimagasló művészi színvonalú és igazi zenei élményt nyújtó előadások között a Glinka Kvartet koncertjét, vagy Aszja Korepanova Liszt-koncertjét hallgathatta.


Pavlovits Dávid Moszkvában a koncert másnapján mesterkurzust tartott a Csajkovszkij konzervatórium kollégiumában. A nagy érdeklődésre való tekintettel december 15-én a Magyar Kulturális Központban is tartott egy mesterkurzust, majd délután még egy "Örömzene" koncerten is részt vett, szintén a Kulturális Központban.

Pavlovits Dávid nem csak az orosz fővárosban képviselte a magyar gitárművészetet. December 2. és 9. között a Volgográdi "Tabula rasa" gitárfesztivál zsűritagja volt, illetve itt is adott koncertet, majd december 10-12. között Szaratovban volt két koncertfellépése. A gitárművész, aki nagyon jól beszél oroszul, fontosnak tartotta, hogy saját nyelvén szólítsa meg a gitárfesztivál résztvevőit, mesterkurzusainak növendékeit és koncertjei közönségét.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok