2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Sikeres évadnyitás a londoni Magyar Kulturális Központban

2007. szeptember 10.
A londoni Magyar Kulturális Központ nyitó rendezvénye, Ardó Zsuzsanna „Roma Évtized” című fotókiállítása, a vártnál csaknem kétszer több érdeklődőt vonzott. Az intézet kiállítóterme zsúfolásig megtelt látogatókkal, közöttük olyan méltóságokkal, mint Sir Anthony Figgis, a királyi udvar diplomáciai testületének marsallja.
Takács Ildikó Katalin, az intézet igazgatója bevezetőjében hangsúlyozta: boldog, hogy a londoni Magyar Kulturális Központ ilyen sikeresen kezdi az új évadot, amely során számos magyar művész kap majd bemutatkozási lehetőséget az Egyesült Királyságban, így például már szeptemberben a Temze Fesztiválon, a London Design Fesztiválon, és novemberben a rangos London Jazz Fesztiválon.
 
Czakó Borbála, Magyarország londoni nagykövete megnyitó beszédében kitért arra, hogy a Roma Integráció Évtizede (2005-2015) Programnak ebben az évben Magyarország látja el elnöki és titkári posztját. Ez a program többek között hazánk kezdeményezésére jött létre, és indulása óta már számos roma művészeti eseményt támogatott, mint például a Roma Pavilon felállítását az 52. Velencei Biennálén.
 
Ardó Zsuzsanna, Londonban élő alkotó, író és fotográfus kiállítása kapcsán elmondta, hogy képeit a magyarországi zárt romaközösségekben élő emberek ihlették. A londoni évadnyitót a Dutar együttes fergeteges koncertje zárta, amelyen tradicionális lovári dalokat is előadtak.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok