2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Szabó Magda-regény kitüntetése Rómában

2007. október 30.
Szabó Magda Pilátus című regényének olasz nyelvű kiadása - amelyet az Einaudi Kiadó gondozott - megkapta az Anfora Centroeuropea nevű díjat, amelyet hétfőn este adtak át a Római Magyar Akadémián.
A kötet La ballata di Iza (Iza balladája) címen jelent meg tavaly az Einaudi Kiadónál. Az ő képviselője vette át a díjat az akadémián - egy szépséges amforát, kortárs olasz művész alkotását - Alain Lepointe-től, az Anfora Kiadó igazgatójától, a zsűri és a kiadók képviselőinek jelenlétében.

Az elismerésről telefonon értesítették Szabó Magdát, aki az élő kapcsolaton keresztül itáliai emlékeiről is beszélt - mondta el az MTI-nek Vígh Éva, a Római Magyar Akadémia tudományos igazgatóhelyettese.

A díjat a milánói Anfora Könyvkiadó alapította, és az elismerést neves egyetemi tanárokból, fordítókból és kritikusokból álló zsűri választja ki. Ezúttal a 2006 és 2007 között Olaszországban megjelent közép-európai szerzők művei közül jelölték díjra érdemesnek Szabó Magda Pilátus című regényét.

Az Anfora Kiadó korábban már kiadott egy Szabó Magda-művet, az Abigélt, most pedig Rejtő Jenő Szőke ciklon című regényének olasz fordítását mutatta be az esten. A sajátos humorú és nyelvi játékokban bővelkedő Rejtő-fordítás Armando Nuzzo munkája. A könyvbemutatón részleteket olvastak fel a regényből, a közönség remekül szórakozott - tette hozzá Vígh Éva.

(MTI)
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok