2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Tavasz Oroszországban

2007. április 19.
Fischer Annie-ösztöndíjasok a neves klasszikus zenei fesztiválon
Négy nagysikerű koncertet adtak Oroszorszában az elmúlt napokban Fischer Annie-ösztöndíjas fiatal zenészeink, Nagy Katalin fuvola- és Báll Dávid zongoraművész. Mindegyik koncert egy-egy nemes, immár évek óta tartó hagyományhoz híven került megrendezésre. A Tavasz Oroszországban című fesztivál keretein belül a Puskin Múzeum koncerttermében és a Loszev-ház dísztermében Prokofjev szonátával, Karg-Elert, P. Sancan és Bartók Béla szerzeményeivel léptek fel a nagyszámú közönség előtt. A duó előadását Nyina Novak, a fesztivál programigazgatója a rangos nemzetközi programsorozat egyik legkiemelkedőbb koncertjének nevezte, amely méltó folytatása volt az elmúlt évi zenei fesztiválnak, ahol ugyancsak ösztöndíjas fuvola-zongora duó szerepelt nagy sikerrel, Fülep Márk és Balog József személyében.

Magyar-orosz-olasz közös hangversennyé bővült a duó koncertje a Magyar Kulturális Központ dísztermében, ahol vendégzenészekkel együtt léptek fel: Rosaria Dina Rizzo olasz zongorista és Alekszandr Zagorinszkij csellista közreműködésével. Ezzel párhuzamosan Andrej Noarov neves moszkvai grafikusművész olasz, magyar és orosz tájakat ábrázoló kiállítását nyitotta meg az intézet a Ház szalonjában.

A turné Moszkva határain túlra is kiterjedt. A tavaszi orosz zenei élet ugyancsak jeles eseményén, a Moszkvától 101 km-re lévő Alekszandrov városában, a XII. Szergej Korsunkov Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon a fiatal magyar előadóművészet szintén hagyományosan jelen van: Nagy Katalin és Báll Dávid játéka rendkívül meleg fogadtatásban részesült, Bartók 15 magyar parasztdala külön vastapsot kapott.

Báll Dávid
 
Nagy Katalin
Báll Dávid
 
Nagy Katalin
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok