2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010
 
 

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az Ülü együttes képviseli Magyarországot az észtországi Rokonsági Napokon

2007. október 11.
Az észtországi Fennougria Alapítvány minden év októberének harmadik hetében megrendezi a Rokonsági Napokat, amelyen a finnugor népek kulturális, énekes, táncos programmal lépnek fel, vagy kiállítással jelentkeznek.
Az október 17. és 20. közötti rendezvényre a Tallinni Magyar Intézet az Ülü együttest ajánlotta a szervezők figyelmébe és készítette elő utazásukat. A zenekar a magyar kultúra egyik legsajátosabb táján, a Keleti Kárpátok hegyei között élő gyimesi csángók zenéjéből és táncából ad ízelítőt az érdeklődők számára.


Az Ülü együttes magját az egyik legismertebb magyarországi furulyás, gyűjtő és zenekutató, Juhász Zoltán gyermekei alkotják, akik barátaikkal zenélve-énekelve-táncolva igyekeznek közvetíteni a gyimesi zene mélységét, méltóságát, meditativitását fenntartó üzenetét a mai kor közönsége felé.

A zenekar Tallinnban egy önálló koncertet ad az Óvárosi Zeneházban, majd a fesztivál gálaelőadásán lép fel a Nemzeti Könyvtár előadótermében. Az esemény záróakkordja az október 20-i tartui fellépésük lesz.A Fennougria Alapítvány honlapja és a rendezvényről bővebb információ: http://www.fennougria.ee/.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok