2023. december 5.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ha a gyermekek után járó kedvezményt évközben szeretnénk igénybe venni, azt mielőbb jelezzük a munkáltatónál

Azoknak a munkavállalóknak, akik már január hónapban érvényesíteni kívánják a gyermekek után járó adóalapot csökkentő kedvezményt, érdemes azt munkáltatójuknál minél előbb jelezni, mert anélkül a kedvezmény nem érvényesíthető. A nyilatkozat bármilyen írásos formában megtehető, ugyanakkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is készített adóelőleg‑nyilatkozat mintát, amely a NAV (APEH) honlapjáról tölthető le.
2011. január 11.

Az iskolai támogatások felfüggesztéséről

A kormány múlt év augusztusában a családi pótlékot átalakította nevelési és iskoláztatási támogatássá, így indokolt esetekben lehetővé vált az iskoláztatási támogatás felfüggesztése is. Már a tanév első hónapjában akadtak olyan diákok, akiknek összegyűlt a 10, illetve az 50 igazolatlan tanórája.
2011. január 6.

Tájékoztató a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás, valamint a lakásfenntartási támogatás 2011. évi alakulásáról

A kormány döntött arról, hogy 2011. április 30-ig, azaz a fűtési szezon végéig a jelenlegi támogatási mértékekkel és feltételekkel meghosszabbítják a szociális alapú gáz- és távhőtámogatást.
2011. január 6.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Közleménye a Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság nem kormányzati szervezetek által delegált tagjainak választási eljárásáról

A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság nem kormányzati szervek által delegált tagjainak megbízatása 2011. február 26-án lejár. A KKB-ről szóló kormányhatározat szerint a tárcának kötelező közleményt kiadnia hatvan nappal a delegált tagok megbízatásának lejárta előtt, melyben felhívja a szervezetek figyelmét az újbóli delegálási igény bejelentésére.
2010. december 28.

Új drogstratégiára van szükség

A kormány politikája szemlélet- és irányváltást is jelent az elmúlt évekhez képest. Ennek része az új drogstratégia, mely a megelőzésen, a családok megerősítésén, az iskolai nevelésen, a tanárok tekintélyének visszaállításán, a fiatalok támogatásán, a bajbajutottak segítésén és a kábítószer-kereskedők elleni drasztikus fellépésen alapul. Ez képezi az alapját annak az új drogstratégiának, mely 2011 év végéig kerül kidolgozásra és ez lesz az alapja a kidolgozandó akciótervnek.
2010. december 20.

Karácsonyi ünnepség a NEFMI-ben

Ma 18 órakor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium karácsonyi ünnepséget rendez 120 hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermek számára. A rendezvényen a Magyar Cirkusz és Varieté növendékei adnak műsort.
2010. december 20.

Életet menthetünk - közös felelősségünk

A tél beköszönte sok embertársunk számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben azonban a hajléktalanok a legvédtelenebbek. Az elmúlt évek keserű tapasztalata, hogy sok esetben a kihűléses halálesettel végződő tragédiák megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel.
2010. december 14.

Ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia

Ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia
A magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztetési fóruma, a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) 2010. december 11-én, Budapesten tartotta idei második ülését, amelyen 9 régióból 45 szervezet képviselője vett részt.
2010. december 13.

A korengedményes nyugdíjról

A mai Országos Érdekegyeztető Tanácsülésen napirend előtt kérdezte a munkavállalói oldal a kormány képviselőit a korengedményes nyugdíj jövőjéről. Az eseményről tudósítva több sajtóhírben tévesen a korkedvezmény fogalmát használták.

2010. december 2.

"Segítő Vásárlás" – Kiállítás és vásár a Millenárison

'Segítő Vásárlás' - Kiállítás és vásár a Millenárison

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium 2010. december 3-4-én, a Millenárison útjára indítja a Segítő Vásárlást, a fogyatékossággal élők által gyártott termékek kiállítását és vásárát. E név és a logó arról tájékoztat, hogy az adott termék kézzel készült, magyar eredetű, és megvásárlásával a fogyatékossággal élőket segítjük. A Segítő Vásárlás célja, hogy támogassa a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek foglakoztatását, segítse társadalmi beilleszkedésüket, és hogy hozzájáruljon a társadalmi szolidaritás megerősítéséhez.
2010. december 1.

Nyugdíjas Expo másodszor

Második alkalommal rendezték meg a SYMA Rendezvénycsarnokban 2010. november 26-28-án a Nyugdíjas Expót. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság Szociális Lakossági és Tájékoztatatási Osztályával, illetve az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézet munkatársaival képviseltette magát az eseményen.
2010. november 29.

Újra három év lesz a gyermekgondozási segély

Újra három év lesz a gyermekgondozási segély, azaz a gyes - jelentette be Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Ez a hosszabbítás visszamenőleg is érvényes lesz, tehát azokra is vonatkozik, akik most gyesen vannak. Nekik a jelenlegi szabályozás kétéves gyest enged meg. A kormány visszaállítja azt a gyakorlatot, hogy ha egy édesanya visszamegy dolgozni, akkor csak a részmunkaidős, maximum hatórás munkaidő mellett kapja meg a gyest, a nyolcórás munkaidő mellett már nem.
2010. november 26.

Pályázati felhívás a "Lila Szalag Díj"-ra

A Bántalmazott Nők Világnapja alkalmából a Nemzeti Erőforrás Minisztérium meghirdeti az immár hagyománnyá vált Lila Szalag Díj sajtópályázatát "A magyar sajtó a nőkkel szembeni és a háztartáson belüli erőszak ellen" címmel. Beadási határidő: 2011. március 8.
2010. november 25.

Nyugdíjba mehetnek a 40 év munkaviszonnyal rendelkező nők

A családi adórendszer és a részmunkaidős foglalkoztatás támogatásának bevezetésén túl újabb kormányzati intézkedés ismeri el a dolgozó anyákat. Fontos ígéretét teljesíti a kormány a nők számára biztosított kedvezményes nyugdíjazás lehetőségének megteremtésével. Január elsejétől valamennyi nő számára 40 év munkaviszony után teljes összegű öregségi nyugdíj jár, ebbe beleszámít a gyermekneveléssel töltött idő is, legfeljebb 8 év időtartamban.
2010. november 22.

Réthelyi Miklós az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottságával találkozott

A jövő évi magyar soros elnökségre való felkészülés jegyében az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága Budapesten folytatott tárgyalásokat csütörtökön és pénteken.
2010. november 19.

"A ma gyermekei, a holnap esélyei"

A közelgő magyar EU-elnökség jegyében rendezték meg 2010. november 15-16-án Brüsszelben a “Gyermekek Európája” (“Europe del’Enfance”) címet viselő nemzetközi konferenciát. Az eseményen Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nevében Dr. Ágoston Zsuzsanna, a Gyámügyi Osztály jogi főreferense mondott beszédet.
2010. november 17.

Hasznos kiadvány kismamáknak

A Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság kihelyezett ügyfélszolgálati irodával vett részt a 2010. november 12-14. között ötödik alkalommal megrendezett Gyermekvilág és Babamama Expón a Papp László Sportarénában.
2010. november 15.

Eredményt hirdetnek a "Jófej-pár" videópályázatban

Három Királyfi, Három Királylány mozgalom
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom keretében „Jófej-pár” címen pályázatot hirdettek meg fiatalos, interneten terjeszthető kisfilmek készítésére, valamint a társkapcsolati készségek oktatására kidolgozott pedagógiai anyagok összegyűjtésére.
2010. november 12.

VI. Országos Szociális Konferencia és díjátadó

1997 óta a Szociális Munka Napja november 12. Ebből az alkalomból idén hatodik alkalommal rendeznek kétnapos díjátadóval egybekötött országos szociális konferenciát Keszthelyen.
2010. november 11.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok