2023. június 4.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"Hogy unokáink is lássák - a műszaki örökség reneszánsza" című pályázat eredménye

2008. július 14.
 1. Magyar Állami Eötvös Loránd Geofizikai Intézet
  Az Eötvös Loránd Emlékgyűjtemény bővítése a modern geofizikai műszerek gyűjteményével
  Támogatás: 1.000 eFt
 2. Informatika -Történeti Múzeum Alapítvány
  A nagy technikatörténeti jelentőséggel bíró eszközök megfelelő kezelése, megóvása és javítása. További kiállítóterek kialakítása, feliratok és tájékoztató táblák elkészítése magyar és angol nyelven is. A 12 000 darabos gyűjtemény felülvizsgálata
  Támogatás: 4.000 eFt
 3. Magyar Olajipari Múzeum Alapítvány
  Két különböző típusú, egyedi, magyar gyártmányú, gőzturbina hajtású áramfejlesztő generátor bemutatása - időjárás viszontagságai ellen védő - fedett szín alatt, "üzemszerű állapotban", ötnyelvű ismertető táblával.
  Támogatás: 2.500 eFt
 4. Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
  A Tornyai János Múzeum kezelésében lévő, XIX. század közepén épült Papi-féle szélmalom és molnárporta, valamint a telephelyen található szélmalom gépészeti és műtárgyvédelmi felújítása, vitorlák pótlása.
  Támogatás: 3.100 eFt
 5. Dombóvári Városépítő és Városvédő Egyesület
  Az Egyesület fenntartásában működő Dombóvári Helytörténeti Múzeum működőképes gépeket bemutató nyomdatörténeti kiállítóhelyiségének tartalmi felújítása, és múzeumpedagógiai eszközkészletének kialakítása.
  Támogatás: 800 eFt
 6. Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság - Laczkó Dezső Múzeum
  A Veszprém Megyei Elektrotechnikai gyűjtemény kialakítása. Középtávú cél a transzformátorházban egy állandó kiállítása megrendezése.
  Támogatás: 1.500 eFt
 7. Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
  A Lankóci Vízügyi Kiállítóhely beltéri és kültéri kiállítási anyagának megújítása, konzerválása, és a vendégfogadás feltételeinek javítása.
  Támogatás: 1.500 eFt
 8. Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány
  Egy új, interaktív program létrehozása. A körfűtőház bemutatása terepasztalon, jellegzetes épületeivel, építményeivel, korhű járművekkel. Mozdonyparádék, technológiai műveletek "mozgásban történő" bemutatása, modellvasút vezetési lehetőség a látogatók számára.
  Támogatás: 1.500 eFt
 9. Tatabánya Megyei Jogú Város Tatabányai Múzeum
  A Tatabányai Múzeum Szabadtéri Bányászati Ipari Skanzen területén 1994-ben megnyitott földalatti bányatérség állandó kiállításának felújítása, interaktívvá tétele.
  Támogatás: 1.500 eFt
 10. Bodrogkeresztúri Magyar Motor Múzeum Alapítvány
  A Múzeum audiovizuális eszköztárának bővítése a látogatók pontosabb tájékoztatása érdekében, a kulturált látogatás feltételeinek megteremtése.
  Támogatás: 500 eFt
 11. Kocs Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal
  Technikai eszközök vásárlása. Ez által szélesebb és részletesebb nevelési-oktatási lehetőség az idelátogatók és a településen élők számára a kocsi "kocsi"-ról, a régmúlt jobbágyéletről.
  Támogatás: 800 eFt
 12. Ferihegy Repülőgép Emlékpark Kulturális Alapítvány
  Az AN-2 típusú repülőgép külső burkolatának teljes felújítása, a vásznazott felületek le-lemezelése balesetvédelmi okokból, továbbá a repülőgép belső terének részleges rekonstrukciója.
  Támogatás: 5.000 eFt
 13. Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Múzeumi Igazgatóság + Dömötör Zoltán
  A pályázat célja egy magángyűjtő anyagából a KOROK, KÉPEK, KAMERÁK - fotográfiatörténeti állandó kiállítás létrehozása a megyei múzeumban. Tudományosan megalapozott, de közérthető megfogalmazású és közel teljes körű fotográfiatörténeti ismeret-anyag közreadása 10-100 éves korig minden korosztály számára.
  Támogatás: 4.300 eFt
 14. Borsod-Abaúj-Zemlén Megyei Múzeumi Igazgatóság
  A Mezőkövesden található, hazánkban legnagyobb mezőgazdasági gépi emlékanyag korszerűbb bemutatása, védelme és hozzáférhetőségének biztosítása mind a magyar, mind az idegen nyelvű közönség számára. A térség kulturális turizmusának elősegítése.
  Támogatás: 3.000 eFt
 15. Központi Bányászati Múzeum
  A magyar műszaki örökség jelentős értékének számító "F" típusú fejtő- és rakodógép megmaradt részeinek megfelelő, azokat az időjárás viszontagságaitól védő, egyben működtetésüket értelmező, esztétikailag igényes környezet kialakítása a múzeum oroszlányi fíliájában.
  Támogatás: 3.000 eFt
 16. Központi Bányászati Múzeum
  Múzeumpedagógiai foglalkoztató, azaz a 14 év alatti gyerekeknek "élménybánya", a 14 év feletti korosztály számára közösségi tér kialakítása. és felszerelése a soproni központi épület pincéjében.
  Támogatás: 6.500 eFt
 17. Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - Bodoky Károly Vízügyi Múzeum
  A Múzeum részét képezi az Alföld első vízügyi múzeuma, az 1897-ben épült Hosszúfok I. Szivattyútelep, amelyben a Körösök vízügyi múltját mutatják be a honfoglalástól napjainkig. A pályázati forrásból a múzeumi épület teljes alászigetelését és az ehhez kapcsolódó helyreállítási munkákat végeznék el.
  Támogatás: 2.000 eFt
 18. Textilmúzeum Alapítvány Kékfestő Múzeum
  A Pápa Város Önkormányzatától használatra kapott lakásnak a múzeummal egy légterűvé tétele, valamint utcafrontra történő nyitása, melyben mintázó manufaktúra kerül kialakításra. A helyiség egyben alkalmassá válik kézműves foglalkozások, előadások és kisebb konferenciák megtartására.
  Támogatás: 4.000 eFt
 19. Hírközlési Múzeumi Alapítvány - Postamúzeum
  A miskolci távközlés-történeti látványraktár anyagának multimédiás bemutatása korszerű eszközök segítségével. Cél a látogatók képi és írásos információhoz való juttatása, a diákok aktivitásának növelése, mely a technikai tantárgyak oktatásában is segít.
  Támogatás: 1.100 eFt
 20. Országos Műszaki Múzeum Vegyészeti Múzeuma
  A tervezett foglalkoztató tér minden korosztály számára lehetőséget kínál a múzeum gyűjteményeinek jobb megismerésére, valamint a sikeres "Alkimista tábor" programját erősítené. Az új foglalkoztató tér az élethosszon át történő tanulás programját is segíti.
  Támogatás: 6.000 eFt
 21. Országos Műszaki Múzeum Kohászati Múzeuma
  Az "Alkotó tűz virágai" című időszaki kiállítás megrendezése, ami a reneszánsz kovács-remekek bemutatásával csatlakozik a "Reneszánsz Év 2008" programsorozathoz.
  Támogatás: 2.900 eFt
 22. "ZOLTÁN Gőzös" Közhasznú Alapítvány a Magyar Hajóépítés Megerősítésére és a Hajós Emlékek Megőrzésére
  Az elsődleges cél, hogy a Kassa hajó kormányfülkéjét korhű módon restaurálják, és interaktív bemutatótérré varázsolják. Másodlagos cél, hogy a hajó belsejében egy modern kiállítóteret hozzanak létre.
  Támogatás: 1.500 eFt
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok