2023. december 11.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Kerekasztal-beszélgetés Széchenyi Istvánról

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum
„Széchenyi - az egyéniség receptje?” címmel kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket ma a Magyar Nemzeti Múzeumban.
2010. december 13.

"Történelmi átértékelés" - Levéltári konferencia Hóman Bálint munkásságáról

Hóman Bálint (fotó: Kultúra.hu)
"Történelmi átértékelés" címmel levéltári konferenciát rendeztek szerdán Székesfehérváron Hóman Bálint munkásságáról, a politikai szerepvállalása miatt mindmáig vitatott életművű történész születésének 125. évfordulóján; ez alkalomból két kiállítást is nyitottak, amelyen Hóman Bálint és Székesfehérvár kapcsolatát mutatták be.
2010. november 25.

Konferencia Babits- és Illyés-értelmezésekről Szekszárdon

Babits Mihály szobra szekszárdi szülőháza kertjében (www.oszk.hu)
Babits Mihály életművének jelenkori értelmezéseiről, többek közt finn- és olaszországi fogadtatásáról is szó esik a Szekszárdon, csütörtökön kezdődő kétnapos irodalmi konferencián.
2010. november 18.

Magyar Tudomány Ünnepe 2010

Magyar Tudomány Ünnepe 2010
A Magyar Tudomány Ünnepe 2010. évi rendezvénysorozata november 3-30. között az egész országban megrendezésre kerül. Az MTÜ fővédnökei hagyományosan a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a Magyar Tudományos Akadémia elnöke; védnökei miniszterek, országos tudományos szervezetek elnökei. Az MTA Elnöksége a 2010. év kiemelt napjainak témájául az interdiszciplinaritást választotta Határok nélküli tudomány - Kihívások és lehetőségek a tudományterületek határán címmel.
2010. november 5.

Dr. Pálinkás József: Tehetségeinket veszni hagyni a legnagyobb pazarlás

A hazai felsőoktatás legfontosabb szereplőinek részvételével, „TDK – Felsőoktatás – Minőség” címmel szervez konferenciát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2010. november 4-5-én, Kecskeméten.
2010. november 2.

Jan Assmann világhírű német egyiptológus és emlékezettörténeti elmélész tart előadást Budapesten

Jan Assmann (fotó: Wikipédia)
Jan Assmann német egyiptológus tart csütörtök este előadást Budapesten, az ELTE-n, akit a szűkebb szakmai körökön kívül a társadalmi emlékezettel új szemszögből foglalkozó könyve, illetve az egyistenhit kialakulását és újszerűségét elemző munkái tettek világszerte ismertté.
2010. október 26.

Kutatók éjszakája 2010

Kutatók éjszakája 2010
2010. szeptember 24-én ismét megrendezi a Kutatók Éjszakáját a Tempus Közalapítvány, 18 felsőoktatási intézmény, 5 kutatóintézet és számos más partner. 23 városban több mint 800 kutató és tudományos munkatárs várja a látogatókat tudományos-szórakoztató programok százaival. A hazai rendezvényekről összeállított teljes körű programajánló a Tempus Közalapítvány által fenntartott honlapon található.
2010. szeptember 7.

Hiller István: Szepessy Tibor újrateremtette az Eötvös Collegium szellemiségét

Fotó: Gordon Eszter

Hiller István oktatási és kulturális miniszter szerint Szepessy Tibor klasszika-filológusnak, irodalomtörténésznek köszönhető az Eötvös József Collegium szellemiségének újrateremtése. Ezt a tárcavezető a Szepessy Tibor - Válogatott tanulmányok című kötet bemutatóján mondta kedden, az Eötvös József Collegiumban.
2010. május 4.

Hiller István átadta a kutató-elitegyetem minősítést és a Kiváló Egyetem címet

100416_128

Hiller István oktatási és kulturális miniszter kutató-elitegyetem minősítést adományozott a Semmelweis Egyetemnek, a Szegedi Tudományegyetemnek, a Debreceni Egyetemnek, az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. „Kiváló Egyetem” miniszteri elismerésben részesült a Pécsi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, továbbá a Pannon Egyetem. Az elismeréseket a tárcavezető Bajnai Gordon miniszterelnökkel és Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével közösen adta át pénteken.
2010. április 16.

Elhunyt Popper Péter pszichológus, egyetemi tanár

Popper Péter (fotó: MTI)
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium mély megrendüléssel értesült arról, hogy életének 77. évében pénteken elhunyt Popper Péter hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa. Hiller István részvétét nyilvánította Popper Péter hozzátartozóinak.
2010. április 16.

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat

Átadták a Kossuth- és Széchenyi-díjakat
Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat adott át a Parlamentben.
2010. március 15.

Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetések

Fotó: Gordon Eszter

A nemzeti ünnep alkalmából odaítélt elismeréseket Sólyom László államfő Bajnai Gordon miniszterelnök és Katona Béla, az Országgyűlés elnöke társaságában nyújtotta át.

2010. március 15.

Elhunyt Tordai Zádor Kossuth-díjas író, filozófus

Életének 86. évében elhunyt Tordai Zádor Kossuth-díjas író, a filozófiai tudományok doktora. Tordai Zádort az Oktatási és Kulturális Minisztérium saját halottjának tekinti. Temetése 2010. április 1-én 12 óra 45-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz-termében.
2010. március 12.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok