2024. április 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Vasárnap zárult az a

2000. november 6.

Magyar Kulturális Hét, melyet az NKÖM támogatásával rendeztek a svédországi Gävle ("jevle") városában. Az október 27-én kezdődött rendezvénysorozatot Szőke László nagykövet nyitotta meg a helyi polgármesteri hivatallal közösen rendezett fogadáson, ezt követően Ligeti András vezényletével a Gävle-i Szimfonikus Zenekar Dohnányi, Bartók és Kodály műveket adott elő.

A hét további részében többek között az Ökrös Együttes és a Romano Drom, a Muzsikás és Sebestyén Márta, a Dresch Quintett és a Trio Midnight, valamint Oláh Jenő cigányzenekara koncertezett nagy sikerrel a svéd városban, de volt kóstoló a magyar konyha remekeiből, sőt az érdeklődő svédek a csárdás alaplépéseit is megtanulhatták. A zenei programokhoz képzőművészeti kiállítás is társul, Orosz István grafikáiban, plakátjaiban, valamint Kása Béla és Nagy Gy. György fotóművészek képeiben gyönyörködhet a közönség.

A szintén a magyar hét keretében szervezett idegenforgalmi kiállítás és az üzletember találkozó a gazdasági kapcsolatokat hivatott erősíteni.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok