2023. április 2.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Május 31-én pótolhatják az időjárás miatt elmaradt informatikai vizsgákat

2010. május 18.
A május 17-i középszintű informatika gyakorlati vizsgát több régióban is megzavarták az időjárás, a viharos szél és az árvíz miatt fellépő áramkimaradások illetve a közlekedési nehézségek. Az eddigi bejelentések alapján úgy tűnik, hogy a közel 30 ezer vizsgázó közül mintegy 60 vizsgázó biztosan nem tudta teljesíteni a vizsgát.
A nyugat-dunántúli régióban nem jelentettek be fennakadást a vizsgákon, a dél-alföldi régióban 1 helyszínen áramkimaradás miatt kis késéssel kezdődtek a vizsgák.
 
A közép-dunántúli régióban 5 iskolából érkezett bejelentés:
  • 3 vizsgahelyszínen 1-1 tanuló késve érkezett a közlekedési nehézségek miatt, ők időhosszabbítást kaptak;
  • 1 iskolában áramszünetek miatt a megfelelő időhosszabbítással éltek
  • 1 iskolában nem volt internet szolgáltatás, de ez nem érintette a vizsgát.
Tehát ebben a régióban is mindenütt rendben lezajlottak a vizsgák.
 
A közép-magyarországi régióban 4 iskolában (Szentendrén, ill. Érden) áramszünet okozott problémát; a vizsgázók a megfelelő időhosszabbítást megkapták, a vizsgák lezajlottak. 9 iskolában 1-3 fő nem jelent meg a vizsgán vélhetően közlekedési akadály miatt.
 
Észak-Alföldön 1 iskolából hiányzott 2 tanuló; az iskola igazgatója még nem rendelkezik információval távolmaradásuk okáról.
 
A dél-dunántúli régióban 10 bejelentés érkezett. 5 helyszínen áramkimaradások miatt a megfelelő időhosszabbításokkal dolgoztak a tanulók. 1 helyszínen az áramkimaradást nem sikerült megjavítani, így a vizsga 20 vizsgázó számára megszakadt. 3 helyszínen 1-1 tanuló késett közlekedési nehézség miatt, így ők külön vizsgateremben később kezdték meg és fejezték be a munkát. 1 vizsgahelyszínről jelentették, hogy teljes útlezárás miatt 1 fő maradt távol a mai vizsgától.
 
Észak-Magyarországon 8 iskolát érintettek a problémák. 2 helyen az áramszolgáltatás szünetelése, illetve az iskola árvíz miatti nehéz megközelíthetősége miatt később kezdődtek a vizsgák. 6 vizsgahelyszínről jelentették, hogy 1-5 tanuló nem tudott megjelenni a vizsga helyszínén.
 
Tekintettel arra, hogy az informatika vizsgatárgy esetében a gyakorlati vizsga elmaradása miatt a felsőoktatási felvételi eljárás során nem lehet pontot számítani az eredményből, az Oktatási Hivatal javaslata alapján az oktatási és kulturális miniszter határozatot hoz a vizsga 2010. május 31-i pótlásának lehetőségéről.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok