2023. december 9.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Közoktatás Minőségéért Díj

2008. május 23.
Szüdi János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium közoktatási szakállamtitkára "Közoktatás Minőségéért" díjakat és elismerő oklevelek adott át.
"A közoktatás minőségbiztosításáról és minőségfejlesztéséről" szóló miniszteri rendeletben 2002-ben megalapított Közoktatás Minőségéért Díj lehetőséget teremt a közoktatási minőségfejlesztés területén nyújtott kiemelkedő mintaadó intézményi teljesítmények állami elismerésére. A pályázaton bármely közoktatási intézmény indulhat, amely megfelel a pályázati kiírás feltételeinek.

A díjazott és az elismerő oklevélben részesített intézmények névsora:

Kiválóság Díj kategóriában

Javasolt elismerés
Intézmény (név, helység)
Ezüst fokozatú Díj
Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola és Kollégium, Keszthely
Bronz fokozatú Díj
Móra Ferenc Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Könyvtár, Zalakaros
Elismerő Oklevél
Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium, Budapest
Elismerő Oklevél
Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium, Pápa
Elismerő Oklevél
Újlak Utcai Általános Német Nemzetiségű és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola, Budapest

A Kiválóság elismerése kulcsfontosságú eleme a minőségfejlesztés sikerességének. A Közoktatás Minőségéért Díj azzal a céllal jött létre, hogy előmozdítsa a közoktatási intézményekben a "Teljes körű Minőségirányítás (TQM)" alkalmazásával a szervezeti Kiválóság irányába tett folyamatos fejlesztéseket, és elismerje az e téren végbement fejlődést.
A Közoktatás Minőségéért Díj szakmai fejlesztési és szervezési munkáit az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai háttérintézménye, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet végzi. A Közoktatás Minőségéért Díj önértékelési modellje az Európai Minőségi Díj alapját adó EFQM Kiválóság Modell közoktatásra adaptált változata. Megalkotása a világon egyedülálló szakmai fejlesztés. A Közoktatás Minőségéért Díj megalapításával és a hozzá kapcsolódó önértékelési modell kifejlesztésével hazánk tehát úttörő szerepet tölt be.

A Közoktatás Minőségéért Díj alapgondolata szerint, az intézményvezetés a partnerek és a munkatársak elégedettségét, valamint a pozitív társadalmi hatást megalapozott, hosszú távú
tervezéssel, stratégiával, a munkatársakra építve, az intézmény erőforrásainak és folyamatainak menedzselésével éri el, ami kiváló eredményekhez vezet.
A modell elsősorban az intézményi önértékelést, azaz az erősségek mellett a fejlesztendő területek azonosítását szolgálja. Egy olyan, európai követelményrendszeren alapuló, a közoktatási intézmények kiválósági fokának megítélésére szolgáló önértékelési keretrendszert, mérőeszközt ajánlunk a közoktatási intézmények számára, amellyel az intézmények minőségfejlesztési munkájának eredménye egységes szempontok alapján mérhető és összehasonlítható.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok