2020. szeptember 23.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Pro Cultura Hungarica-díjat kapott Indu Mazaldan indiai műfordító

2010. január 27.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter által adományozott Pro Cultura Hungarica-díjat adott át Balázs Péter külügyminiszter Indu Mazaldan indiai műfordítónak január 18-án Újdelhiben, a Magyar Nagykövetségen rendezett ünnepség keretében.
Pro Cultura Hungarica-díjat kapott Indu Mazaldan indiai műfordító
 
Indu Mazaldan, a Delhi Egyetem oktatója elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar irodalom indiai megismertetésében. A magyarul kitűnően beszélő műfordító több mint egy évtizede ülteti át rendszeresen a magyar irodalmat hindi nyelvre. Eddig összesen tíz fordításkötete jelent meg. Lefordította többek között Mikszáth Kálmán, Kosztolányi Dezső, Kaffka Margit, Márai Sándor, Kertész Imre, Spiró György és Szabó Magda műveit, magyar költészeti, elbeszélés- és népmeseantológiát jelentetett meg. Már elkészítette és rövidesen megjelenteti Dragomán György A fehér király című regényének és egy újabb Mikszáth-antológiának a hindi fordítását is. Indu Mazaldan azon kevés indiai műfordítónak egyike, aki közvetítő nyelv nélkül, közvetlenül az eredetiből ülteti át hindire a magyar irodalmi műveket. Az indiai író rendszeres vendége a balatonfüredi Magyar Fordítóháznak, valamint a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ irodalmi rendezvényeinek.
 
A díjátadó ünnepségen jelen volt Pálmai Géza nagykövet, Lázár Imre, a Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ igazgatója és az indiai főváros kulturális életének számos meghívott jeles személyisége.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok