2024. április 15.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

60 milliós gyorssegély az Iparművészetinek

2011. január 10.
Azonnali intézkedéseket tett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Iparművészeti Múzeum tetőszerkezetének megerősítése érdekében. Az épület tetőszerkezete annyira tönkrement - az előző kormány és múzeumi vezetés több éven át tartó nem törődöm magatartása miatt -, hogy ma már a múzeumlátogatókat és a járókelőket veszélyeztetik a lehulló cserepek. Így a balesetveszély elhárítása érdekében az állagmegóvás nem halasztható tovább.
Az intézmény vezetése a minisztérium felső vezetőivel és szakpolitikusaival a mai napon hat pontos akciótervet fogadott el. Ennek egyik legfontosabb intézkedése az volt, hogy azonnali hatállyal védőkordont állítottak fel az épület körül és a gyalogos forgalmat elterelték a balesetek elkerülése érdekében. A múzeum zavartalan működése érdekében a bejáratokhoz fedett, keményfa-állványzat készül, amely ideiglenesen megfelelő védelmet nyújt az esetleges további tetőelemek leesése ellen a rekonstrukciós munkálatok befejezéséig.
 
A minisztérium soron kívül 60 millió forintot biztosít a tetőszerkezet veszélyessé vált elemeinek megerősítésére illetve azok levételére, az elbontott részek helyén az ideiglenes tetőfedés elkészítésére, valamint a védőállványzat felállítására.
 
A gyors állagmegóvási feladatokon túl 2011. március 31-ig előterjesztés készül szakmai és pénzügyi javaslatokkal a régóta esedékes épületrekonstrukció első ütemére vonatkozóan.
 
A minisztérium és az intézmény vezetőinek is az a szándéka, hogy a munkálatok idején a múzeum zavartalanul működjön és biztonságosan tudja a látogathatókat fogadni.
 
További kérdéseit felteheti a sajto@nefmi.gov.hu e-mail-címen.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok