2024. április 14.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Őze Áron a Magyar Színház új igazgatója

2009. december 14.
Hiller István oktatási és kulturális miniszter döntött a Pesti Magyar Színház vezetői posztjára kiírt pályázat nyerteséről. A tárca vezetőjének döntése értelmében Őze Áron vezetheti a színházat öt éven át. Hiller István a bíráló bizottság javaslatát figyelembe véve hozta meg döntését.
Őze Áron 1970-ben született Budapesten Őze Lajos és Thoma Ildikó gyermekeként.
 
A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1993-ban végzett Iglódi István tanítványaként.
 
1992-től a Nemzeti Színház tagja volt, majd 1998-tól három évig szabadfoglalkozású színészként dolgozott, főként a kecskeméti Katona József színházban láthatta a közönség, de játszott Sopronban, sőt Nagyváradon is.
 
2000-től visszatért korábbi társulatához, s ma a Pesti Magyar Színház művésze, s a teátrum Akadémiáján színészmesterséget és művészi beszédet tanít.
 
Pályafutása során számos szakmai és közönségdíjat nyert már el, köztük a Mensáros László-díjat (2001), a Jászai Mari-díjat (2003) és a Súgó Csiga-díjat (2004) is.
 
A Pesti Magyar Színház igazgatói pályázatát elbíráló szakmai bizottság üléséről
 
A Pesti Magyar Színház igazgatói posztjára 2009. október 16-án megjelentett felhívásra 8 pályázat érkezett, a beadott pályázatok mindegyike határidőben érkezett, és megfelelt a formai-alaki előírásoknak.
 
A pályázatot előkészítő és elbíráló szakmai bizottság tagjai:
Az Előadó-művészeti Tanács delegálása alapján:
 • Ascher Tamás
 • Csizmadia Tibor
 • Csóti József
 • Máté Gábor
A Színházi Dolgozók Szakszervezetének delegálása alapján:
 • Mihályi Győző
A Pesti Magyar Színház Közalkalmazotti Tanácsának delegálása alapján
 • Moór Marianna
A munkáltatói jogok gyakorlójának képviseletében
 • Nagyné Varga Melinda
 • Józsvainé dr. Sasadi Judit
A miniszter képviseletében
 • Dr. Schneider Márta
A pályázatokat a szakmai bizottság két ülésben tárgyalta.
 
Az első ülésre 2009. november 30-án került sor, az ülésen 8 bizottsági tag vett részt. Az ülésen a bizottság általános megállapításokat fogalmazott meg a beérkezett pályázatokkal kapcsolatban, majd a pályázatok egyenkénti tárgyalása után, a döntést következő ülésére halasztva négy pályázó személyes meghallgatását javasolta.
 
A szakmai bizottság második ülését 2009. december 3-án tartotta, az ülésen a bizottság minden tagja részt vett. Az ülésen
 • Bagó Bertalan
 • Dr. Bodolay Géza
 • Őze Áron
 • Szurdi Miklós személyes meghallgatására került sor, a szakmai bizottság pályázatukban leírt elképzeléseikkel kapcsolatban intézett kérdéseket a jelöltekhez.
Az Emtv. 39. § (7) bekezdése alapján a bizottság támogatott pályázatnak azt minősíti, amely a pályázatok véleményezésén jelenlevő bizottsági tagok többségének támogató szavazatát megkapta.
 
A szakmai bizottság hosszas egyeztetést követően meghozott, megalapozott többségi szavazattal Őze Áron pályázatát minősítette támogatottnak.
 
A szakmai bizottság javasolja, hogy Iglódi igazgató úr sajnálatos halálára való tekintettel az új igazgató január 1-jén lépjen munkába.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok