2021. október 17.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Utánpótlás: 2011-ben is folytatódik a sikeres Héraklész Program

2011. január 11.
Az idén tizedik esztendejéhez érkező Héraklész Program sportági vezetőinek tartottak évindító értekezletet a Nemzeti Sport Intézetben (NSI). Az eseményen megjelent sportvezetők megerősítették a sikeresen működő Héraklész-, a Sport XXI. Utánpótlás-nevelési és a Sportiskolai Program további folytatását.
A megbeszélésen a 20 olimpiai sportágat magában foglaló állami utánpótlás-menedzselő program szakemberei mellett megjelent többek mellett Dr. Szabó Tamás MOB-alelnök, NSI-főigazgató és Tóth József Héraklész-igazgató, Molnár Zoltán MOB-főtitkár és Kovács Tamás sportigazgató, a sportért felelős államtitkárság részéről Bardóczy Gábor főosztályvezető és Farkas Tibor főtanácsos.
 
Szabó Tamás köszöntőjében méltatta az idei, több mint háromszáz, nemzetközi utánpótlás-világversenyeken elért pontszerző helyezést, mint mondta, a magyar fiatalok az éremgyűjtés terén 2010-ben sem vallottak szégyent. A MOB-alelnök kiemelte a Héraklész Program egyik kiemelkedő sportolójának, a tornász világbajnok Berki Krisztiánnak és edzőjének, Kovács Istvánnak a sikerét – utóbbit a közelmúltban az „Év edzője” címmel is kitüntettek. Szabó Tamás emlékeztetett, hogy a Héraklész Program 2011-ben tíz esztendős lesz, az elmúlt évtized értékelésekor meg kell nézni, „az invesztíció hogyan fialt”.
 
Molnár Zoltán fantasztikus teljesítményként értékelte az utánpótlás szereplését, benne az ifjúsági olimpián elért eredményeket; dicsérte a felkészítő edzők munkáját. A főtitkár kitért a sport stratégiai ágazattá válására, mint mondta ez mind a költségvetésben, mind az intézkedések, törvénymódosítások terén megmutatkozik. Molnár Zoltán kiemelte, hogy a középpontban a londoni felkészülés áll, az érem- és pontszerzésre esélyes versenyzőknek valamint edzőiknek az átalakított Gerevich ösztöndíj révén optimális feltételeket próbálnak teremteni. A Héraklész Program folytatásáról biztosította a jelenlévőket, hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Sport Intézet utánpótlás-nevelő tevékenysége a magyar utánpótlás-nevelés meghatározója.
 
Bardóczy Gábor hozzátette, az utánpótlás-nevelés terén egyetlen terület sem sérül. Mint mondta, a Sport XXI. Programot is át kell tekinteni, cél, hogy a Héraklészben szereplő sportágak, az annak előszobájának tekinthető Sport XXI-ben is dotációhoz jussanak; a sportiskolák terén pedig az utolsó belépő évfolyamok támogatása is megkezdődjön. A Héraklész Programok tízesztendős értékelése alapján pedig meg kell vizsgálni, London után szükséges-e a programokon való változtatás.
 
Farkas Tibor az Olimpiai Reménységek Versenyéről adott tájékoztatást, mint mondta, Magyarország nyolc sportágban – kötöttfogású birkózásban, evezésben, leány kosárlabdában, fiú-leány kézilabdában, műugrásban, fiú-leány röplabdában, úszásban és feltételesen baseballban – kapott rendezési lehetőséget idén.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok