2024. február 21.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az OM, az FMM és az IHM pályázata számítógép és számítástechnikai eszközöket gyártó cégek számára

2003. január 13.
Az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös pályázata számítástechnikai eszközöket gyártó cégek számára.


KÖZLEMÉNY

Az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium ma kiírt közös pályázatán várja a számítástechnikai eszközöket gyártó cégek árajánlatait. A pályázatot a tárcák azzal a céllal írták ki, hogy a 2003-tól igénybevehető új adókedvezményt az érintett magánszemélyek minél korszerűbb és kedvezőbb árú számítógépek és számítástechnikai eszközök vételére, bérletére vagy lízingelésére fordíthassák.

Ez évtől adókedvezmény vehető igénybe számítógépek és számítástechnikai eszközök vásárlása, bérlése vagy lízingelése estén. Mindezt az adótörvények 2002 novemberi módosítása tette lehetővé. A törvény arról is rendelkezik, hogy e kedvezmény akkor vehető igénybe, ha a számítástechnikai eszköz megszerzése az Oktatási, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által kiírt pályázat keretében történik. A három érintett minisztérium 2003. január 13-án írta ki közös, Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás Tudásalapú társadalom I. pályázatát. A felhívás címzettjei a számítógép- és számítástechnikai eszközgyártó gazdálkodó szervezetek és azok konzorciumai, akiktől a pályázat kiírói árajánlatokat várnak korszerű számítástechnikai eszközökre. A pályázat célja, hogy az adókedvezményt igénybe venni tudó személyek minél jobb feltételekkel tudjanak számítógépet és más számítástechnikai eszközöket vásárolni, bérelni, lízingelni. A pályázatok március 7-én történő felbontása után az ajánlatok elbírását az OM, az FMM, az IHM és a PM tárcavezetői által felkért Bírálóbizottság végzi. Az eredményhirdetésre április 16-án kerül sor, a szerződéskötésekre rendelkezésre álló 30 nap után - várhatóan a legkorábban májusban - élhetnek a törvény által meghatározott személyek az adókedvezménnyel. A számukra kínált számítástechnikai eszközök vásárlásának, bérletének, lízingelésének feltételeiről, a gyártó és forgalmazó cégekről a pályázatot kiíró minisztériumok felkérésére az Educatio Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság fogja tájékoztatni az érdeklődőket.

Mint ismeretes az adótörvények 2002 novemberében elfogadott módosításával lehetővé vált, hogy a pedagógus, az oktató, a hallgató, a felnőttképzésben részt vevő magánszemély, valamint az a magánszemély, akinek gyermeke nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy a felsőoktatási törvényben felsorolt felsőoktatási intézményben hitelesített iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt, az összevont adóalapjának adóját csökkenthesse az adóévben számítógépre, számítástechnikai eszköz vételére, bérletére, lízingelésre fordított összeggel. Az igénybevehető adókedvezmény összege adóévenként nem haladhatja meg a 60 ezer forintot.Budapest, 2003. január 13.

OM Sajtóiroda

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok