2024. február 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

"All different - All Equal",Vilniusz, Litvánia

2007. január 12.
Kultúránk nemcsak teremtett és épített környezetünkben, hanem a viselkedés, a kapcsolatteremtés, a beszéd, a munka, az egyes ünneplések módjában, másokkal történő viselkedésben, másokról vélekedve, a természet szeretetében és védelmében is megnyilvánul. Ezért: "nem mindegy milyen környezetet hagyunk utódainkra, és az sem mindegy, hogy milyen utódokat hagyunk környezetünkre".

Ezen gondolatok a nyári EU klubok diáktalálkozója alapján, helyszínek bemutatásával, az együttélés kihívásaival kerültek bemutatásra, tekintettel a 2006. június - 2007. szeptember időszakára ismét az 'All Different - All Equal' témában hirdetett kampányra.

Az Európa Klubok nemzeti koordinátorai Vilniuszban készítettek elő és ajánlásokat tettek az elkövetkezendő időszak programjaira, menetrendjére és teendőire. A konferencia szervezője Aurelija Stasaitiene litván nemzeti koordinátor volt. Az 'Equal Opportunities for All' újra meghirdetett 2006-2007 évre szóló témája az oktatás különböző területeit érinti.
Érinti a kultúrát, a kultúrához hozzájutást, az egyenlő bánásmód kérdéseit, a türelmet és a toleranciát a felzárkózó szeles rétegek szamara.
Minden országnak sajátos gondjai és problémai varnak megoldásra, ezért az oktatás szakembereinek közreműködése lényeges, mert általuk jobban figyelnek a feladatokra és egyre több területen nyújthatnak segítséget, adhatnak tanácsokat. Az elkövetkezendőkben az Európa Klubok is ebben kívánnak aktívan részt venni.

A konferencia következtetései angol nyelven itt olvashatók.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok