2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Európa Nap a Széchenyi István Egyetemen

2003. április 8.
A 2003. április 8-án, kedden rendezendő győri Európa Nap keretében a Széchenyi István Egyetem Európa-tanulmányi Központja és a Városi-Egyetemi Csarnokot működtető Unihall Kft. színes eseményekkel várja az érdeklődőket.

A programok 9 órakor a kollégium épülete melletti médiasátorban kezdődnek. Dr. Sey István főiskolai tanár az európai integráció történetéről tart előadást, majd dr. Bulla Miklós tanszékvezető egyetemi docens a Széchenyi István Egyetem jelenét, EU-s jövőképét mutatja be. Dr. Bakonyi István tanszékvezető egyetemi docens és az egyetemen dolgozó külföldi vendégoktatók, lektorok az „Európa gondolat”-ról beszélnek, majd az EU Erasmus programja keretében elnyert ösztöndíjjal valamelyik külföldi egyetemen töltött tanulmányokról számolnak be az egyetem hallgatói. A délelőtti programok sorában vetélkedők, műveltségi játékok is szerepelnek.
Az egyetem konferenciatermében 12 órától Kaufmann Katalin a környezetvédelmi jogharmonizációról tájékoztatja az érdeklődőket, majd 14 óra 30 perctől Európa, Burgenland, jövo címmel Georg Schachinger, a Burgenlandi Térségfejlesztő GmbH igazgatója tart német nyelven előadást. Az EU strukturális politikáinak tapasztalatait dr. Szilágyi István, a Veszprémi Egyetem tanszékvezető egyetemi tanár mondja el, az egy órás előadás 15 óra 10 perckor kezdődik. A Széchenyi István Egyetem Európai-tanulmányi Központja uniós tájékoztatóját dr. Milassin László, a központ vezetője tartja.
A nap szónoka Kovács László külügyminiszter lesz, aki 17 óra 20 perctől a Városi-Egyetemi Csarnokban mond beszédet. A beszéd előtt 16 órától a Princess, a beszédet követően 17 óra 50 perctől a Transfolk együttes műsorát nézhetik, hallgathatják a résztvevők.
A rendezvényről részletekkel szolgál Winkler Csaba sajtótitkár a (96) 503-415-ös telefonszámon.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok