2021. december 6.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Az európai integrációval kapcsolatos rendezvények a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében 2003-ban

2003. május 26.

A Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szervezésében 2003-ban az alábbi események kerültek, ill. kerülnek megrendezésre:

2003. március 12-14-én zajlott a Miskolci Egyetem Továbbképzési Központjában a Nemzetközi Kriminológiai Társaság 65. Nemzetközi Regionális Szemináriuma, melynek az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézete társzervezője volt. Az itt elhangzó plenáris és szekció előadások közül több érintett európai uniós témákat A kar kiemelkedőnek tartja e szempontból A terrorizmus hatása a kriminálpolitikára c. szekciót.

A 2003. március 21-én részben a Kereskedelmi Jogi Tanszék, részben a MAB Jogi Szakbizottságának szervezésében megrendezett "Reklámjogi workshop" szintén tartalmazott európai integrációt is érintő előadásokat.

2003. április 11-én került sor a Nancy-i Egyetemmel közös videokonferenciára International Law & European Union címmel az ME Továbbképzési Központjában a Conference Academia Network keretében. Az Állam- és Jogtudományi Kart a Nemzetközi Jogi Tanszék oktatói képviselték.

2003. május 28-án a Miskolci Jogtudományi Műhely elnevezésű kari rendezvénysorozat keretében Magyarország az Európai Uniós csatlakozás küszöbén címmel rendez tudományos ülést. Ennek keretében a csatlakozás egyes jogterületekre, jogintézményekre gyakorolt hatását elemzik az előadók.

Május hónapban tartja a Civilisztikai Tudományok Intézete a Polgári Jogot Oktatók Találkozóját, amely érinteni fog jogharmonizációs témaköröket is.

A Közigazgatási Jogi Tanszék valamennyi közigazgatási jogot oktató tanszék bevonásával tervez országos konferenciát 2003. októberére, melynek várható címe: A közigazgatási jog oktatása a közösségi jog tükrében.

A Bűnügyi Tudományok Intézete 2003. decemberében tudományos kollokviumot rendez, ahol az elnyert OKTK támogatással végzett kutatómunkájuk eredményeiről számolnak be a résztvevők. A rendezvény várható címe: Új fejlemények az Európai Unióban a bűnözéssel szembeni fellépés területén.

A karon a PhD disszertációk többsége integrációs kérdéseket is érint, így ezek védése is besorolható az integrációs kérdésekkel foglalkozó rendezvények közé.

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok