2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

Nyílt Nap az ELTE Természettudományi Karán (2003. 10. 14.)

2003. október 10.
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar (ELTE TTK) október 14-én 10 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi kampuszán. A rendezvényen az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi vizsgákkal kapcsolatos tudnivalókról.

A már hagyományosnak mondható, minden évben megrendezésre kerülő nyílt nap idén ősszel számos újdonsággal várja a kar iránt érdeklődőket.

A Természettudományi Kar oktatási dékánhelyettese és az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) tájékoztatási igazgatóhelyettese bemutatja a 2004-es felvételi eljárás általános és intézményi szabályait és a felvételivel kapcsolatos tájékozódási lehetőségeket. Az OFI és az ELTE TTK Felvételi Iroda munkatársai folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a standokon.

A felvételi eljárás változásairól, a szakok felvételi vizsgáiról, oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások és tájékoztató standok mellett, a látogatók testközelből ismerkedhetnek a kar mindennapi életével, munkájával.

A nagyközönség számára megnyitott laborokban a vállalkozó kedvűek oktatói irányítással különböző kísérleteken vehetnek részt. "Idegenvezetéssel" látogathatók az Egyetemváros olyan állandó szakkiállításai mint az Ásványtár, a Paleontológiai kiállítás, vagy a Bakos Tibor matematikai gyűjtemény. A felvételi előtt állók helyszíni próbafelvételi vizsgával mérhetik le tudásukat. A vendégeket az egyes szakok vendéglátó oktatói és hallgatói külön programokkal, bemutatókkal, kötetlen beszélgetéssel várják.

Jelentős változás a ELTE életében, hogy az eddig a Természettudományi Kar részeként tevékenykedő Informatika Tanszékcsoport 2003. szeptemberétől önálló karként működik tovább a lágymányosi kampuszon. A karok közötti, továbbra is szoros együttműködés jegyében, e nyílt napon mutatkozik be első alkalommal nagy nyilvánosság előtt az Informatikai Kar.

Az idei rendezvényen nagyobb hangsúlyt kapnak az elsősorban pedagógusok számára szervezett programok is. Mivel a középiskolai tanárok jelentik az egyik legfontosabb kapcsot a közoktatás és a felsőoktatás munkája közt, fontos, hogy biztosítsák számukra a tájékozódás lehetőségét. Ezért előadásokat, illetve kötetlen beszélgetéseket szerveznek olyan témakörökben mint az átalakuló ELTE kari-képzési struktúrája, a természettudományos szakember- és tanárképzés, a középiskolai természettudományos oktatás.

A rendezvény helyszíne:

ELTE Természettudományi Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A . Gömb Aula
További információk a programokról: ELTE TTK Hallgatói Alapítvány
Honlap: http://alapitvany.elte.hu
Telefon: 381-2101

 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok