2021. november 29.
eu2011.hu
Önkéntesség Európai Éve 2011
Átadás-átvétel
Felhasználóbarát honlap 2009-2010

Ez az oldal csak archívum, tartalma ELAVULT – kérjük, látogassák meg a tárca honlapját itt.

A százezredik látogató a Tollas Dinók kiállításon!

2004. június 14.
Egy ötödik osztályos kisfiú, Szőllősi András lett a Természettudományi Múzeum Tollas Dinók kiállításának százezredik látogatója.

Madártejjel és egyéb ajándékokkal fogadta Hiller István péntek délelőtt a 100 ezredik látogatót a Természettudományi Múzeum tollas dinó kiállításán.

Szőllőssi András, az Erzsébet úti Általános Iskola ötödik osztályos tanulója a dinoszauruszokról szóló könyvet kapott a minisztertől. Andrást és osztálytársait ezután madártejjel kínálta meg Hiller István - stílusosan, hiszen a kiállítás alapgondolata éppen az, hogy a tollas dinók valószínűleg a mai madarak ősei voltak.

A világ paleontológusai több mint száz éve keresik a választ arra a kérdésre: vajon a tollat viselő madarak csoportja honnan is származik. Napjainkban ez a kérdés megoldódni látszik. A tudósok egyetértenek abban, hogy az őst, vagy ősöket az apró termetű, ragadozó dinoszauruszok között kell keresni. Ha ez így van, akkor tollas dinoszauruszoknak is lennie kellett. Ennek az elméletnek a bizonyítékát napjainkban találták meg Kínában, ahol tollas repülőhüllő maradványokat fedeztek fel igazi tudományos világszenzációként. A dinoszauruszok tehát nem haltak ki, hanem madarak alakjában ma is élnek.
 ugyfelkapu  ujmagyarorszag magyarorszag.hu
banner_2 banner_kszk_w120 buro EUvonal
 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Telefon: (+36-1) 795-1200

E-mail:

Államtitkárságok